Руска авијација у Идлибу уништила петорицу водећих терориста

ОВА ОПЕРАЦИЈА СЕ МОЖЕ СМАТРАТИ И - ПОЧЕТКОМ ОСВЕТЕ ЗА УБИСТВО ГЕНЕРАЛА ВАЛЕРИЈА АСАПОВА

        РУСИЈА већ свети свог генерала Валерија Асапова којег је мина убила у близини сиријског града Деир-ез-Зор.

        Портпарол Министарства одбране РФ Игор Конашенков саопштио је да је за време специјалне операције у провинцији Идлиб - из које је дошао недавни напад на вод руске војне полиције - ликвидирано „пет утицајних командира терориста“.

        Открио је да су у потрагу за нападачима биле укључене све извиђаче и обавештајне могућности и Русије и Сирије, па наставио:

        „Дошли смо до сазнања где ће се састати група командира терористичке коалиције Хајат Тахрир аш-Шам којој окосницу чине одреди Џебхат ан-Нусра. Када је све било додатно проверено - зграда у којој су се састали, а била је изван насеља, била је уништена ракетом лансираном са авиона. Тако су ликвидирани: Абу Сулман ас-Сауди (начелник јужног сектора провинције Идлиб), Абу ал-Абас Анадин (емир за финансијска питања), Абу Хасан (саветник војног министра Абу Мухамада ал-Џуланија), Валид ал-Мустафа (помоћник духовног лидера Абдале ал-Мухејсни), а такође Абу Муџагид (шеријатски судија Идлиба). Заједно са њима убијена су 32 бојовника и уништено складиште муниције и експлозива“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари