Трамп: Ако будемо морали да се штитимо - потпуно ћемо уништити Северну Кореју

У ГОВОРУ У ГС УН КИМ ЏОНГ УНА ОПЕТ НАЗВАО „ЧОВЕКОМ-РАКЕТОМ СА САМОУБИЛАЧКОМ ПОЛИТИКОМ“

Трамп на Генералној скупштини УН

  • Доналд Трамп, наравно, као прави Американац, није ни помислио да призна да се и Северна Кореја убрзано наоружава да би могла да се одбрани од америчке „демократије“ и обојених револуција
  • Посебно нагласио да су „отпаднички режими претња и другим земљама и својим народима“ и додао да такви режими помажу „раширеним терористичким мрежама“. Као „отпадничке режиме“ Трамп је означио Северну Кореју и Иран. Притом је, дакако, „заборавио“ да је његова земља створила и Ал Каиду, и шиптарску ОВК, и Исламску државу. И да она контролише и финансира - директно и прикривено - „раширене терористичке мреже“              

        ДОНАЛД Трамп постаје мајстор великих речи које не значе ништа.

        У дискусији на Генералној скупштини УН рекао је и ово:

        „Ако будемо морали да штитимо себе и своје савезнике, нећемо имати други избор осим да потпуно уништимо Северну Кореју. Ми смо за то спремни, али се надам да то ипак неће бити потребно“.

        Овоме је придодао: „Сједињене Државе располажу огромном силом и огромним стрпљењем“. И наставио, назвавши поново Ким Џонг Уна „човеком-ракетом“:

        „Он води самоубилачку политику. Денуклеаризација је једино прихватљива будућност за Северну Кореју“.

        Трамп, наравно, као прави Американац, није ни помислио да призна да се и Северна Кореја убрзано наоружава да би могла да се одбрани од америчке „демократије“ и обојених револуција.

        Председник САД је претходно - у обраћању Генералној скупштини УН у Њујорку - рекао да су „отпаднички режими“ претња свету.

        У свом првом говору у УН оценио је да су суверене и јаке земље основа светског поретка и поновио своје предизборно обећање да му је Америка на првом месту.

        „Отпаднички режими су претња и другим земљама и својим народима“, нагласио је Трамп и додао да такви режими помажу „раширеним терористичким мрежама“. Притом је, дакако, „заборавио“ да је његова земља створила и Ал Каиду, и шиптарску ОВК, и Исламску државу. И да она контролише и финансира - директно и прикривено - „раширене терористичке мреже“.

        Као „отпадничке режиме“ Трамп је означио Северну Кореју и Иран.

        Није, међутим, пропустио прилику ни да каже: „Морамо одбацити претње суверенитету од Украјине до Јужнокинеског мора“.

        Ово је било намењено Русији и Кини. Од лидера земље која је деценијама - а и данас је - главни ликвидатор сувернитета на планети. Од Авганистана и Ирака, преко Србије и Сирије, па све до актуелног подривања Венецуеле.

        Трамп је свим противницима САД поручио да ће америчка војска „постати јача него икада у историји“.

        У складу са својом изборном прокламацијом - „прво Америка“ - амерички лидер је нагласио да ће његова земља „заувек бити пријатељ света и посебно савезника“, али да су њему Американци примарна обавеза.

        „Сви одговорни лидери - додао је - имају обавезу да служе својим грађанима. Сједињене Државе више неће улазити у једностране споразуме са којима не добијају ништа, нити ће дозвољавати да буду искоришћаване“.

        Ово са „искоришћавање“ било је на рачун „драгих савезника“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари