Катасонов: Ускоро више неће бити држава – замениће их банке

РАСТАКАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ СУВЕРЕНИТЕТА ВОДИ СТВАРАЊУ – ПЛАНЕТАРНОГ ВАВИЛОНА

  • Демонтажа влада је светски тренд. Пружање медицинске помоћи болеснима увелико престаје да буде државна функција. Тако се постепено демонтирају и друге функције држава и влада. Те функције првенствено преузимају банке. Зато се појављују нове функције банака. То је за неке изненађујуће, али није. Банке одавно имају планове да преузму власт
  • Још је оснивач утопијског социјализма, Сен-Симон који је у младости и сам био банкар, почетком 19. века тврдио да ће банке боље управљати друштвима од традиционалне државе

Пише: Валентин КАТАСОНОВ

          ЉУДСКО друштво је незамисливо без државе која је - форма самоорганизације друштва са механизмима упљављања, принуде, обезбеђивања реда и решавања социјалних проблема.

          Најважнији атрибути сваке државе су: територија са границама, суверенитет (макар и формални) и влада.

          Међутим, сведоци смо нестајања државе у њеном традиционалном поимању. Нестаје попут јутарње магле, пред нашим очима.

          Ово се нарочито тиче атрибута – суверенитет и влада.

          Националне суверенитете је последњих година разарала глобализација која „буши” националне границе – информационе, културне, економске, финансијске и трговинске.

          Растакање националних суверенитета води стварању планетарног Вавилона.

          Пре неколико хиљада година је цар Нимрод покушао да измеша све народе. Мобилисао их је за градњу Вавилонске куле, али је Бог зауставио тај безумни покуша и растурио народе по Земљи.

          Данас су се Нимродови следбеници намножили и фанатично граде глобалну кулу уз учешће већине народа на Земљи, а још желе да сами постану „богови”.

          На жалост, и Русија је увучена у тај процес. О том довољно говори и чињеница да је потпуно завршила процес трговинско-економске и монетарно-финансијске либерализације. Економске и царинске границе постоје само формално. Зато су наша званична и „сива” трговина приближно једнаке величине.

          Последица је и то што годишње из РФ `побегне`- у просеку – по 100 милијарди долара.

          У току је и својеврсна демонтажа наше владе.

          Истине ради: демонтажа влада је светски тренд.

          Пружање медицинске помоћи болеснима постепено престаје да буде државна функција. Тако се постепено демонтирају и друге функције држава и влада.

          Те функције првенствено преузимају банке. Зато се појављују нове функције банака. То је за неке изненађујуће, али није. Банке одавно имају планове да преузму власт.

          Прво су – након буржоаских револуција – постале господари новца, са искључивим правом на његову емисију (у томе је и била права сврха тих револуција).

          Један Ротшилд је говорио: „Дајте ми прилику да штампам новав и савршено ће ме бити брига ко пише и доноси законе”.

          Владе су претвориле у „комитете” који управљају пословима буржоазије, првенствено господара новца.

          Банке ће у другој фази потпуно узурпирати функције државе која им више и неће бити потребна.

          Оснивач утопијског социјализма, Сен-Симон који је у младости и сам био банкар, још почетком 19. века је тврдио  да ће банке боље управљати друштвима од традиционалне државе.

          (сажета верзија текста)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари