Шеф украјинске државне безбедности тражи да се суди политичарима који посете Русију

ВАСИЛИЈ ГРИЦАК ТРАЖИ ДА ОДГОВОРНОСТ БУДЕ КРИВИЧНА И ДА ОДГОВАРАЈУ И ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ

Василиј Грицак

  • За ово се одмах „закачио“ посланик-екстремиста из Радикалне партије Игор Мосијчук који је од Грицакове службе затражио да објави списак украјинских политичара, државних функционера и високих чиновника који су путовали у Русију. Да би били позвани на кривичну одговорност

        ВЛАДАЈУЋИ Украјинци све су луђи и све више ударају у зидове властитог лудила.

        Шеф украјинске Службе државне безбедности, Василиј Грицак, предложио је Врховној ради (парламенту) да по убрзаној процедури донесе закон којим би украјинским политичарима и свим другим јавним личностима било забрањено да посећују Русију.

        Нагласио је да тим законом треба предвидети кривичну одговорност за одлазак у Русију. Било којим поводом.

        Притом је ватрено подржао иницијативу других из кијевске клике да се Русија законски прогласи за „земљу агресора“.

        За ово се одмах „закачио“ посланик-екстремиста из Радикалне партије Игор Мосијчук који је од Грицакове службе затражио да објави списак украјинских политичара, државних функционера и високих чиновника који су путовали у Русију. Да би били позвани на кривичну одговорност.

        Мосијчук није пропустио да затражи да се се на том списку нађу и официри украјинских тајних служби који су одлазили након фебруара 2014-те у Русију.

        Додуше, оградио се делимично, нагласивши да на списку треба да се нађу они који су у „агресорску земљу“ одлазили без налога и дозволе надлежних државних органа.

        Украјински председник, Петар Порошенко, о овоме се још није изјаснио, али је затражио да се од наредне године за све странце на границама његове земље уведе биометријска контрола (поседовање биометријског пасоша, узимање отисака прста...) и да се Русија третира као „земља миграционог ризика“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари