Трамп: Односи САД са Русијом налазе се на незапамћено ниском и опасном нивоу

„ДУБОКА ДРЖАВА“ ОДУЗИМА БЕЛОЈ КУЋИ СТРАТЕШКУ КОНТРОЛУ НАД ОДНОСИМА СА МОСКВОМ

  • Конгресмени намеравају да у државном буџету за 2018. повећају финансирање Радио Слободе и Гласа Америке, одобравањем агенцији BBG, која иза њих стоји, 81,6 милиона долара више него што су досад добијали. А све то ради тобожње борбе са „руским дезинформацијама“

        ДОНАЛД Трамп је оценио да се односи САД са Русијом налазе на „незапамћено ниском и опасном нивоу“.

        Чак је нагласио: „На веома ниском и опасном нивоу“.

        Имајући у виду одбијање Конгреса САД да укину Обамин систем здравственог осигурања, на Twitter-налогу је написао Американцима:

        „Можете се захвалити Конгресу за то. Људима који нису у стању ни да нам обезбеде здравствено осигурање“.

        Претходно је државни секретар САД Рекс Тилерсон изјавио да се односи САД са Руском Федерацијом налазе на „историјски ниском нивоу од времена Хладног рата“ и да се могу и даље погоршавати.

        Већ следећи дан Трамп потписао закон о санкцијама против Русије, Ирана и Северне Кореје. Притом их је назвао „дефектним“.

        У суштини, „дубока држава“ преко Конгреса САД лишава Трампа и Тилерсона стратешке контроле над вођењем политике према Москви.

        Ради тога конгресмени намеравају да у државном буџету за 2018. повећају финансирање Радио Слободе и Гласа Америке, одобравањем агенцији BBG, која иза њих стоји, 81,6 милиона долара више него што су досад добијали. А све то ради борбе са „руским дезинформацијама“.

        То би био додатак на већ обезбеђених 769 милиона долара за „супротстављање руским медијима“.

        Ради се у суштини о намери да се више улаже у властито пропагандно деловање према Русији руском говорном подручју у целини.

        Са емисијама на чеченском, татарском и башкирском језику.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари