Расмусен: Већ две недеље страхујем да ће Путин победити у рату који води против Запада

БИВШИ ГЕНСЕК NATO ПОРУЧИО ЕУ ДА ПРЕСТАНЕ ДА КУКА И ДА ПОДРЖИ САНКЦИЈЕ САД ПРОТИВ РУСИЈЕ

  • Данац је у тексту написаном за Financial Times нагласио да је само са таквим држањем ЕУ могуће зауставити „хладни рат до слома који Русија води против Запада“ који наводно има за циљ да потпуно изнури противника (Запад) и да покаже, поред осталог, и ко има јаче нерве

        НЕ КАЖЕ се случајно: једном слуга и гњида - заувек и слуга и гњида.

        Бивши генерални секретар NATO Андерс Фог Расмусен изјавио је да је време да Европска унија престане да кука и да подржи санкције Сједињених Држава против Русије.

        Да не би разочарао оне који га сматрају „NATO-Свилановићем“, Данац је у тексту написаном за Financial Times нагласио да је само са таквим држањем ЕУ могуће зауставити „хладни рат до слома који Русија води против Запада“.

        Тај „рат до слома“ - уверава друге Расмусен - има за циљ да потпуно изнури противника (Запад) и да покаже, поред осталог, и ко има јаче нерве.

        Бивши главни натовац тврди да је тактика Москве срачуната на то да поремети „трансатлантско јединство, нарочито поводом политике санкција“:

        „Пре две недеље сам био почео да страхујем да ће председник Русије Владимир Путин победити у том рату. Ако се то догоди - нас чекају трагичне последице“.

        Данац је Европској унији поручио: „Уместо да се мири са подривањем ефикасности санкција, Европа мора да их појача. Америка и Европа имају заједнички циљ у Источној Европи . успостављање безбедности. Тај циљ не сме бити жртвован због комерцијалних интереса“.

        Претходно је опуномоћени представник владе Немачке за сарадњу са Русијом Гернот Ерлер упозорио да америчке антируске санкције могу нанети штети компанијама ЕУ и угрозити снабдевање Европе енергијом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари