Американци објавили да у Сирији неће помагати групације које се боре против Асада

ДИЛОН: НАШ ЦИЉ ЈЕ ПОБЕДА НАД ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ И САМО – ПОБЕДА НАД ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ

  • Турски медији објавили да је број жртава међу цивилима у јуну од дејстава америчке коалиције у Сирији Ираку био пет пута већи него услед налета руске авијације

          АМЕРИЧКА „међународна коалиција” која делује у Ираку и Сирији позвала је своје савезнике да се сконцентришу на борбу са терористима Исламске државе, а не са владом у Дамаску.

          Телеканал CNN је објавио ове речи портпарола коалиције Рајана Дилона:

          „Коалиција подржава само оне снаге које су спремне да се боре против Исламске државе. Већ смо групацију Шахада ал-Картиан упозорили да више неће имати подршку ако себи постави неки други циљ. Та групација је била један од партнера са којима смо радили на југу Сирије. Сада смо је упозорили да је наш циљ и у Сирији победа над Исламском државом и само победа над Исламском државом”.

          Та групација је покзала намеру да се и даље бори против власти сиријског председника Башара Асада.

          Дилон је накнадно саопштио да ће Американци, могуће је, од групације Шахада ал-Картиан одузети оружје које су јој испоручили.

          У сваком случају, ово је први случај да Американци прекидају сарадњу са неком од побуњенчких групација у Сирији и да објављују да ће помагати само борб у против Исламске државе.

          Турски медији су објавили да је број жртава међу цивилима у јуну од дејстава америчке коалиције у Сирији Ираку био пет пута већи него услед налета руске авијације.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари