Напад ал-Шабаб на војну базу у Сомалији - безмало 70 погинулих

НАПАД ИЗВЕДЕН СА ТРИ СТРАНЕ - НЕКИМ ЦИВИЛИМА ОДСЕЦАНЕ ГЛАВЕ

        У НАПАДУ тешко наоружаних екстремиста из групе ал-Шабаб на војну базу у сомалијској полуаутономној држави Пунтланд данас је убијено скоро 70 људи а десетине су повређене.

        Сведоци су рекли да су током борбе цивилима одсецане главе.

        Званичници су то означили као најсмртоноснији напад у више година и рекли да се снаге безбедности суочавају са паралелним изазовима у виду ал-Шабаба који је повезан са ал-Каидом и све већег присуства бораца повезаних са Исламском државом.

        Напад је почео експлозијом у удаљеној бази Аф-Урур а затим су екстремисти заузели базу и убијали војнике из близини, рекао је војни званичник Ахмед Мохамед.

        Он је рекао да је убијено око 70 људи иако још увек нема званичног податка и додао да су екстремисти напали базу са три стране и натерали војнике на повлачење. У нападу су учествовали и бомбаши-самоубице.

        Пуковник Хаши Ахмед је за Асошиејтед прес рекао да је појачање стигло у подручје и истерало екстремисте из базе. Према његовој процени, у нападу је учествовало око 100 бораца ал-Шабаба.

        Ал-Шабаб је саопштио да је убио најмање 61 војника и да је заплењена већа количина оружја и муниције као и већи број војних возила.

        Према подацима из оближњег града, у болницу је примљено најмање 40 повређених војника.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари