Англиканска црква: Брак је стални савез једног мушкарца и једне жене

ХОМОСЕКСУАЛЦИ У ШКОТСКОЈ ИМАЈУ ПРАВО ДА БУДУ И ЂАКОНИ И ПАСТОРИ

  • Унутрашња дискусија трајала две године. Одлуку саопштио епископ Норвича Грем Џејмс: „Англиканска црква не сме прилагођавати своје учење трендовма времена. А сексуалним мањинама је остављена максимална слобода. Питања њиховог учешћа у животу цркве – разматраће надлежни свештеници“

          МНОГИ су претпостављали да Англиканска црква неће одолети, али је одолела.

          После двогодишњих консултација и унутрашње борбе,  објавила је да је брак „само стални и доживотни савез једног мушкарца и једне жене“.

          Дневни лист The Guardian преноси да су међу англиканцима око дефиниције брака постојале дубоке поделе и спорови унутар ње трају најмање две деценије.

          Одлуку, која вероватно није случајно уследила убрзо после победе Доналда Трампа у Сједињеним Државама, јавности вернцима образложио је епископ Норвича Грем Џејмс:

          „Англиканска црква не сме прилагођавати своје учење трендовма времена. А сексуалним мањинама је остављена максимална слобода. Питања њиховог учешћа у животу цркве – разматраће надлежни свештеници“.

          Како се и могло очекивати, против става нгликанске цркве одмах су устали „активисти“ чији активзам плаћају глобалисти. Саопштили су `пресуду`: „Одлука врха Англиканске цркве сурова је према делу њене пастве!

          Презвитеријанска црква Шкотске још половином прошле године је саопштила је да хомосексуалци имају право да буду и ђакони и пастори.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари