Македонија пред „гневом народа“ и мешањем улице у политику, Заев назван „последњим издајником“

АМЕРИКАНЦИ ИЗБОРНУ ВОЉУ МАКЕДОНСКЕ ВЕЋИНЕ ИЗИГРАВАЈУ ПРЕКО ЗАЕВА И ШИПТАРСКИХ ПАРТИЈА

  • Индикативно је да је Хрватица Маријана Петир, која је на челу „Групе пријатеља Македоније“ у Европском парламенту, упозорила да је неприхватљиво свако мењање воље бирача, поготово што је македонска опозиција последње две године одбијала да прихвати улогу опозиције

        МАКЕДОНИЈА је на ивици нових политичких сукоба и уличних превирања.

        Мешањем народа са улице у политику. Са једном, али суштинском разликом: Зораном Заевом и његовим присталицама дириговаће се преко америчке амбасаде и америчке агентуре, а суверенистички блок, који предводе Никола Груевски и његова ВМРО-ДПМНЕ, држаће се свога курса и све што буду чинили - биће по њиховој памети или незнању и заблудама.

        Државна изборна комисија данас је почела да разматра приговоре на изборне резултате које су поднели Заев и његова изборна коалиција, а ситуација се увелико усијава.

        Заев тврди да Груевски неће формирати нову владу чак ни ако ДИК одбаци све његове приговоре и остану већ објављени резултати према којима ће коалиција око ВМРО-ДПМНЕ има 51-ог посланика у Собрању, а Заев и његови 49.

        Ово може да значи само једно: Вашингтон је дао миг да се преко приговора ситуација промени на штету Груевског и његове коалиције, а ако се ДИК не „сломи“ - да се уз помоћ шиптарских партија формира „европска влада“. Дакле: да се игнорише воља македонске већине, а то већ прави експлозивни набој. Зато званичници ВМРО-ДПМНЕ прете „гневом народа“.

        Њена функционерка - шефица Државне комисије за односе са верским заједницама Валентина Божиновска - већ је запретила „гневом народа“ и јавно поменула „ноћ дугих ножева“.

        Указала је и на „лудило једног човека, последњег македонског издајника Зорана Заева“.

        Притом га је позвала да се - ако се усуђује - суочи са ВМРО ДПМНЕ.

        Посебно је нагласила да Македонији није потребан „ни Таксим ни нови Кијев“.

        Индикативно је да је Хрватица Маријана Петир, која је на челу „Групе пријатеља Македоније“ у Европском парламенту, упозорила да је неприхватљиво свако мењање воље бирача, поготово што је македонска опозиција последње две године одбијала да прихвати улогу опозиције.     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари