Оставила га девојка, убио пет и тешко ранио двојицу колега

МАСАКР У МОСКОВСКОЈ ФАРМАЦЕУТСКОЈ ФИРМИ

         РУС Дмитриј Виноградов - у растројству што га је оставила девојка - побио је петоро колега у фармацеутској фирми на северо-истоку Москве, у којој је радио, док се лекари боре за живот двојице тешко рањених.

         Одмах по извршеном злочину, младића који није пружао отпор, савладало обезбеђење предузећа.

         Злочин се догодио рано ујутро. Виноградов је у фирму ушао са спортском торбом у рукама. Капију предузећа је прошао мирно, самоуверено, тако да обезбеђење ништа сумњиво није приметило.

         Са собом је унео цео арсенал оружја - два карабина и два шаржера муниције. Оно што је уследило не може се назвати никако другачије него мини-масакром: петоро - погинулих., двоје - тешко рањених.

         Сергеј Галашко, представник криминалистичке полиције, изјавио је: „Виноградов Дмитриј, рођен 1983. године, ушао је у службене просторије, преобукао се у тоалту и отишао у канцеларију број 400 и побио четворо колега. У повратку је убио још једну особу“.

         Једно рањено лице је са територије фирме хеликоптером евакуисано. Са прострелним ранама грудног коша.

         Лекар Андреј Каприн рекао је: „Прострелна рана плућног крила са губитком око пола литра крви. Упозорени смо да примимо болесника са великим губитком крви“.

         Други рањени - такође радник исте компаније Никита Стрељников - оперисан је, а његово стање лекари оцењују као тешко.

         Убица није пружао отпор обезбеђењу компаније. Тренутно га испитује криминалистичка полиција. Његово стање се засад не оцењује као урачунљиво.

         Није јасно да ли је Виноградов покушао да се освети девојци која га је оставила и заједно са њим радила или свом ривалу. За сада није познато да ли су неки од убијених или рањених управо те особе.

         Виноградов је протеклих недеља много пио, а ноћ пре убиства провео је „на интернету“. На својој интернет страници био је око пет сати ујутро.

         Тада је оставио поруку следеће садржине: „Тешко подносим савремено потрошачко друштво, које троши све што може да „користи“, иако и сам у њему живим. Трагедију савременог живота видим у томе што стално чинимо неке компромисе у првом реду са собом и што немамо снаге да себи кажемо „не“„.

         Психијатри указују на „сулуде идеје“ Виноградова који не крије да друштво треба „очистити од оних који н

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари