Вучић: Руси чекају нову Јалту, а ови други то желе да избегну

У СКУПШТИНИ РЕКАО ДА ЈЕ ОД МАКРОНА, ШОЛЦА ЧУО ДА ЈЕ ПУТИН „ПОВУКАО АРГУМЕНТ ОТИМАЊА КиМ ОД СРБИЈЕ“

* „Очекујем различите иницијативе поводом Берлинског процеса. Наредне недеље биће веома тешке и озбиљне за нас... Довољно је бити чути речи белгијског премијера да ће пасти европска привреда. Ако падне европска привреда, онда можете мислити у каквом сте стању бити наша привреда

* Наредних шест, нешто више од шест и по месеци биће најтежи за Европу после Другог светског рата у целини. За нас можда и не најтежи, али биће једна од најсложенијих година за грађане Србије од 1945 године. Нисам спокојан и очекујем да после основних притисака дођу они теже категорије

* „План Европе био би да Србија пристане да тзв. Косово уђе у УН. Налазимо се између чекића и наковња

* „Нас нико не воли јер водимо независну политику. Нема чаробног штапића и лаких решења, али остаје нам да се боримо паметном, рационалном и озбиљном политиком. Борба, борба до коначне победе!“

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић у свом завршном говору, после укупно 25 сати заседања Скупштине о КиМ, јасно је поручио да се "ни на који начин, ни директно ни индиректно неће признати независност Косова", као и да ће "борба бити до победе"

       Извештај о преговарачком процесу са Приштином у Скупштини Србије усвојен је са 148 гласова посланика "за".

       Председник Србије Александар Вучић у свом завршном говору после укупно 25 сати заседања Скупштине о КиМ јасно је поручио да се "ни на који начин, ни директно ни индиректно неће признати независност Косова", као и да ће "борба бити до победе"

(Фото: А. Васиљевић)

       Председник истиче да је од Макрона, Шолца и Мишела, после разговора са Путином, добио информацију да је председник Русије повукао аргумент отимања Косова и Метохије од Србије.

       „Очекујем различите иницијативе поводом Берлинског процеса. Наредне недеље биће веома тешке и озбиљне за нас.

       Не знам да ли сте стигли да видите извештаје из Јерменије, Киргизије... Довољно је бити чути речи белгијског премијера да ће пасти европска привреда. Ако падне европска привреда, онда можете мислити у каквом сте стању бити наша привреда.

       То што предлажете је толико далеко од онога што је реалност, од онога што желе Албанци, а још даље од онога што желе на Западу. И овакве ствари када говорим, јаче и снажније ћу се борити него сви они који се бусају у прса.

       Наредних шест, нешто више од шест и по месеци биће најтежи за Европу после Другог светског рата у целини. За нас можда и не најтежи, али биће једна од најсложенијих година за грађане Србије од 1945 године. Нисам спокојан и очекујем да после основних притисака дођу они теже категорије.

       Верујем да ћу о томе моћи више да говорим кад се вратим из Њујорка, јер имам 22 билатерална састанка са шефовима држава и влада.

       Напорни дани су пред нама и, нажалост, политички актери то нису довољно разумели, а ни наша друштвена сцена. Сви гледају само свој удео, не мислим у посебно негативном смислу, мало је кога интересовала држава. Молио сам да нам није потребна бука око параде. Није то било у јавности. Нико није хтео да попусти са својим ставом. Свима је најлакше да буде крива држава".

       Држава је та која "мора да изађе у сусрет свакоме" каже Вучић у завршном говору.

       Председник каже да, по његовој процени, Руси чекају нову Јалту, а ови други то желе да избегну.

       Такође, јасно је поручио да ни на индиректни, ни на директни начин неће признати независност Косова.

       Он истиче да подразумева да би план Европе био да Србија пристане да тзв. Косово уђе у УН.

       „Налазимо се између чекића и наковња", казао је председник.

       Истакао је да је са председником Венецуеле Николасом Мадуром разговарао о увозу нафте, јер европске забране увоза руске нафте погађају и Србију.

       "Верујем и да ћу га угостити ускоро", каже Вучић.

       Иако се нико од Срба нису пријавили Куртију за регистарске таблице, они не желе да одустану од те идеје.

       "Они су очекивали да ће се пријавити две или три хиљаде људи, а само један се човек пријавио. Доживели су дебакл и то ће њихову нервозу да повећа, то ће да повећа њихов притисак, то ће да повећа њихову страст да ствари промене насилним путем на терену. Шта год наопако да ураде, увек ће да имају подршку својих политичких родитеља", казао је Вучић.

       Каже и да нас "нико не воли јер водимо независну политику".

       „Нема чаробног штапића и лаких решења, али остаје нам да се боримо паметном, рационалном и озбиљном политиком. Борба, борба до коначне победе. Живела Србија! Живело Косово и Метохија!", казао је Вучић.

       https://www.politika.rs/scc/clanak/517198/vucic-izvestaj-kim-glasanje-sk...

 

 

Категорије: 

Коментари