Шешељ: Србија, у крајњем случају, да ухапси и осуди за „државни удар“ 11 држављана Црне Горе

ЛИДЕР СРС ТРАЖИ ДА СРБИЈА ОДМАХ ДО КРАЈА ЗАОШТРИ ОДНОСЕ СА ЂУКАНОВИЋЕВОМ ПОДГОРИЦОМ

* „Нема доказа, па нису ни они имали доказе. Па, кад их осудимо наћи ћемо доказе

___________________________________________________________________________

           ШЕФ посланичке групе Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да је потребно заоштрити односе са Црном Гором и питао Владу и председника Србије Александра Вучића зашто нису предузели контра мере према Црној Гори због процеса у којем је 11 српских држављана осуђено на затворске казне због државног удара.

           "Србија би могла да откаже међународне уговоре који су у интересу Црне Горе и да откаже гостопримство црногорском амбасадору, а ако то ништа не помогне да одмах ухапси 11 држављана ЦГ и да их осудимо за покушај државног удара. Нема доказа, па нису ни они имали доказе. Па, кад их осудимо наћи ћемо доказе", рекао је Шешељ на седници Скупштине Србије.

           Он је, постављајући питања на почетку скупштинске седнице, казао да је процес оптуженима за државни удар био "монтиран" и оценио да Црна Гора не заслужује било какве олакшице српске владе, помоћ на било ком плану, економском, стручном, политичком, јер данас се по његовој оцени у Црној Гори најгоре поступа према Србима.

           "Данас ниједан Србин не може да се запосли у јавном предузећу, лидери српских партија се хапсе без икакве кривице, режим Мила Ђукановића је прерастао у диктатуру, а срамота би било да демократска Србија одржава добре односе са таквом државом", казао је Шешељ.

           Он је навео да би Србија требало да обавештава светску јавност о томе шта се у Црној Гори дешава, те да су све то разлози да Србија "заоштри до краја" односе са Црном Гором.

           (Бета)

 

Категорије: 

Коментари