Нова шанса Дејтону: Посебна седница НС РС о враћању надлежности 10. децембра

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ИМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ДО 60 МИНУТА, А ЛИДЕРИ СТРАНАКА – ДО 10

* Треба да буду разматране: информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, информација о преносу надлежности у области индиректног опорезивања, информација о правосудним институцијама БиХ, информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбедности и Декларација о уставним принципима

______________________________________________________

         KОЛЕГИЈУМ Народне скупштине Републике Српске заказао је за петак, 10. децембар, посебну скупштинску седницу о враћању надлежности пренесених на ниво БиХ, изјавио је данас потпредседник Народне скупштине Денис Шулић.

       Он је новинарима након сједнице Колегијума рекао да је предложено да буде обједињена расправа о свим тачкама дневног реда.

       Он је навео да је одобрено обраћање до 60 минута српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, а да лидери парламентарних политичких странака могу поднети Народној скупштини захтев за обраћање до 10 минута, што је до сада урадио само лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић.

       На посебној сједници треба да буду разматране: информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, информација о преносу надлежности у области индиректног опорезивања, информација о правосудним институцијама БиХ, информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбједности и Декларација о уставним принципима.

       Почетак посебне седнице заказан је у 12 часова.

       Шулић је навео да је Колегијум за 14. децембар заказао и 25. посебну седницу на којој треба по хитном поступку да буде разматран Предлог буџета Републике Српске за наредну годину и Предлог економских реформи Републике Српске од 2022. до 2024. године, по хитном поступку.

       Почетак ове седнице заказан је у 10 часова.

 

Категорије: 

Коментари