Историјско заседање Народне скупштине Српске почиње 24. новембра - притисци одбијени

ПОЧЕЋЕ СА РЕДОВНОМ СЕДНИЦОМ ЗА КОЈОМ ЋЕ УСЛЕДИТИ ПОСЕБНА – СВЕ ЋЕ ТРАЈАТИ 14 ДАНА

* На посебној сједници требало би да буду разматране информације о преношењу надлежности са Републике Српске на БиХ са приједлогом закључака, о преносу надлежности у области индиректног опорезивања са предлогом закључака

* Биће раззотрена и Информација о правосудним институцијама БиХ са предлогом закључака, о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбедности са приједлогом закључака, као и Декларација о уставним принципима

_____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да неће бити одгођена посебна скупштинска седница о враћању надлежности и да они који тврде супротно желе политизовати ситуацију.

       - Нисмо усагласили термин посебне скупштинске седнице због обавеза предлагача седнице, али смо утврдили предлог дневног реда. По завршетку редовне седнице биће одржана посебна - рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске.

       На посебној седници требало би да буду разматране информације о преношењу надлежности са Републике Српске на БиХ са предлогом закључака, о преносу надлежности у области индиректног опорезивања са предлогом закључака, Информација о правосудним институцијама БиХ са предлогом закључака, о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбедности са предлогом закључака и Декларација о уставним принципима.

       Предлагачи информација су председник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и клубови посланика СНСД, СП, Демоса, Уједињене Српске, НПС и посланичке групе НДП.

       На редовној седници би требало да буде разматран предлог закона о музејској делатности, а по њеном окончању уследиће посебна о враћању надлежности, одлучио је скупштински колегијум.

       Редовна седница треба да почне 24. новембра, а са посебном ће НС РС бити у заседању двије недеље.

 

Категорије: 

Коментари