Џафери у Скупштини Црне Горе назван терористом

„ТРЕБА ЛИ И МИ ДА УЗМЕМО АУТОМАТЕ И УБИЈАМО ЉУДЕ ДА БИ НАМ НЕКО ПРОСТРО ЦРВЕНИ ТЕПИХ“

* Лидер Демократског фронта Андрија МАНДИЋ: „Ми смо оптужени за тероризам и сваки дан се изводи медијска представа на основу тога што сте ви који сте позвали официра Џаферија, председника парламента Македоније, скинули нама имунитете и приказујете Црној Гори наводне терористе који су учествовали у непостојећем државном удару

* Оценио  да у "читавом региону постоје политичари којима је важнији амерички интерес и интерес НАТО земаља него што је интерес њихових држава

_____________________________________________________________________________

          ПОСЛАНИЦИ Скупштине Црне Горе данас су на пленарној седници на Цетињу почели расправу о потврђивању протокола о приступању Северне Македоније НАТО.

          Седници је присуствовао председник Собрања Талат Џафери којег су посланици Демократског фронта назвали терористом, оптужујући га да је пуцао на македонске полицајце.

          Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић је казао да тај политички савез неће подржати протокол о приступању Северне Македоније НАТО јер сматра да мале државе и народи имају иста права као и велике државе, те да се за овакве одлуке морају изјаснити грађани.

          "Када нисмо у Црној Гори пристали да без референдума на преваран начин Црна Гора буде увучена у НАТО, зашто би сада у случају Македоније примењивали неке друге аршине", казао је Мандић, додавши да у "читавом региону нажалост имамо политичаре којима је важнији амерички интерес и интерес НАТО земаља него што је интерес њихових држава".

          Мандић се осврнуо и на чињеницу да су посланици ДПС-а свечано дочекали председника Собрања Сјеверне Македоније Талата Џаферија, који присуствује данашњој седници Скупштине Црне Горе.

          "Ми смо оптужени за тероризам и сваки дан се изводи једна медијска представа на основу тога што сте ви који сте позвали официра Џаферија, председника парламента Македоније, скинули нама имунитете и приказујете Црној Гори наводне терористе који су учествовали у непостојећем државном удару", казао је Мандић.

          "Дакле, на једној страни имате ријалити представу о Црној Гори где се од стране министра спољних послова прича о чувеном руском утицају на овом простору па се спасава и Македонија од тог руског утицаја, а овде имамо човека који је био командант терористичке организације армије Албанаца у Македонији. Немојте заборавити да је овај официр који је овде у ратним сукобима проглашен терористом. Десило се чудо невиђено и данас ви овде простирете њему црвени тепих и аплаудирате, а ја гледам и стидим се због вас, а нас ваше колеге и рођаке проглашавате терористима. Е па срам вас било!", поручио је Мандић посланицима ДПС-а.

          Он је додао да је то морао да им каже пред читавом Црном Гором јер види посрнуће до којег је доведена Црна Гора.

          "Значи ли то да неко треба да крене путем овог Џаферија и узме аутомате и убија људе по Црној Гори да би му неко простро црвени тепих", запитао је Мандић.

          Претходно је шеф црногорске дипломатије Срђан Дармановић истакао да је на посланицима историјска одлука, те да је приступање Северне Македоније НАТО добра вест за цели регион.

          Посланик ДПС-а Обрад Станишић казао је да му је задовољство што ће Црна Гора међу првим НАТО чланицама усвојити протокол о приступању Северне Македоније НАТО.

          Он је истакао да се 17. јуна у Преспи потписивањем споразума Ципрас-Заев догодио историјски догађај који доприноси стабилности на глобалном плану, те да се нада да ће до краја године још једна земља Западног Балкана постати НАТО чланица.

          Станишић је навео да је политика Црне Горе политика НАТО отворених врата, те да се Црна Гора залаже да све земље Западног  Балкана постану чланице Алијансе, у које још спадају Босна и Херцеговина, Србија и Косово.

          Станишић је поручио како је уверен да ће Ципрас и Заев добити Нобелову награду за мир. И посланик опозиционог СДП-а Рашко Коњевић поручио је да ће та странка подржати протокол о приступању Северне Македоније НАТО.

           (Спутњик)

 

 

Категорије: 

Коментари