Додик: Иванићева и Бореновићева странка је део међународне финансијске мафије

НАГЛАСИО: ПОСЛАНИЦИМА СДС И ПДП НАЛОЖЕНО ДА НЕ БУДУ ДЕО ВЕЋИНЕ ПОВОТОМ ВИТАЛНОГ ИНТЕРЕСА СРПСКЕ 

Младен Иванић

* Премијер Радован ВИШКОВИЋ: „Направљен је перформас да витални интерес не добије потребну подршку. Грађани то савршено виде и разумеју и свачија дела изаћи ће на видело и показаће се ко је за Републику Српску а ко није"

* Милорад ДОДИК: ПДП мора да одговори на озбиљне приговоре о криминалу и корупцији у тој партији које је изнео Славко Вучуревић. Мора да одговори и ко је купио стан у Лондону, који је најфреквентније тржиште некретнина на свету, гдје квадрат кошта 105.000 фунти и где нема стана јефитинијег од око 1,5 милиона фунти

* Председник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао новинарима да је Вучуревић у изјави о  криминалу и корупцији у ПДП изнео бруталне лажи и неистине које ће бити доказане на суду тужбом за клевету

_____________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Република Српске данас требало да покаже свој дигниитет на прави начин, али да је некима било потребно да се покаже да Народна скупштина није јединствена.

       Говорећи о напуштању посебне седнице од стране посланика СДС-а и ПДП-а, Додик је навео да је њима речено да нађу начина да не буду део већине око питања повреде виталног интереса Републике Српске.

       „Онда ће бити да Народна скупштина није подржала српског члана Председништва БиХ, да смо постали слаби и немоћни. Они су ово намерно урадили и несумљиво нису могли да претрпе оно што сами говоре о себи", рекао је Додик на посебној седници.

       Навео је да колико били различити и посвађани, када дођу овакве тачке дневног реда, сви посланици морају остати доследни, јер је то миниумум националног интереса.

       Премијер Радован Вишковић истакао је да су у Народној скупштини данас требало да седе сви, јер је у питању Република Српска, а не власт и опозиција.

       „Овде је направљен перформас да овај витални интерес не добије потребну подршку. Грађани савршено виде и разумеју и свачија дела изаћи ће на видјело и показаће се ко је за Републику Српску а ко није", истакао је Вишковић на посебној седници Народне скупштине.

ПДП да одговори на оптужбе о

криминалу и корупцији у тој партији

       Додик је рекао данас да је по тврдњама некадашњег високог функционера ПДП-а Славка Вучуревића ова патрија (чији је почасни председник Младен Иванић) огрезла у криминалу и корупцији и да мора да одговори на ове озбиљне оптужбе.

       "ПДП је део међународне финансијске мафије, како то каже Вучуревић", рекао је Додик новинарима у Народној скупштини Републике Српске.

       Нагласио је да ПДП мора да одговори на озбиљне приговоре о криминалу и корупцији у тој партији које је изнео Вучуревић.

Слако Вучуревић

       "ПДП мора да одговори ко је купио стан у Лондону, који је најфреквентније тржиште некретнина на свијету, где квадрат кошта 105.000 фунти и где нема стана јефитинијег од око 1,5 милиона фунти", каже Додик.

       Он је навео да ПДП покушава да представи да други људи праве неке проблеме.

       Председник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима да је Вучуревић у изјави о наводном криминалу и корупцији у ПДП-у, а коју је данас у парламенту Републике Српске прочитао српски члан Председништва БиХ, изнeо бруталне лажи и неистине које ће бити доказане на суду тужбом за клевету.

 

Категорије: 

Коментари