Део опозиционих странака тражи посебну седницу Скупштине Србије о КиМ

ТРАЖЕ ДА ЈОЈ ПРИСУСТВУЈУ И ВУЧИЋ, БРНАБИЋ,СТЕФАНОВИЋ, ДАЧИЋ И ЂУРИЋ

         ДЕО опозиционих странака упутио је данас захтев за одржавање седнице Скупштине Србије о ситуацији на Косову и Метохији.

         Захтев за одржавање седнице су потписали посланичке групе Демократске странке, Двери, Покрета за спас Србије-Нова Србија, Социјалдемократске странке-Народне странке, Покрета центра и Самосталних посланика.

         Они траже да се седница сазове што пре и да јој присуствују председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар спољних послова Ивица Дачић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, преноси Бета.

         „Крајњи тренутак је да се тема Косова и Метохије врати у Скупштину Србије. Бесмислено је да о томе прича читав свет, а да нема заседања у српском парламенту на ту тему”, рекао је шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић на заједничкој конференцији за новинаре дела опозиционих странака.

         Шеф посланичке групе Демократске странке Горан Ћирић рекао је да посебну седница парламента потребна како би се могло чути ко је дао председнику Србије и премијерки Србије Ани Брнабић мандат да говоре о статусу Косова, када није било ни једне речи о разграничењу током предизборне кампање, као ни у експозеу премијерке о начину који начин ће бити решено питање Косова и Метохије.

         „Апсурдно је да ми посланици немамо могућност да разговарамо о томе. Најбитније је да грађани чују на који начин се планира будућност наше земље”, рекао је Ћирић.

 

Категорије: 

Коментари