Цвијановић: Опозиција– овако или онако - упрља свако витално политичко или национално питање

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ: „СА ОВАКВОМ ОПОЗИЦИЈОМ ЋЕ НАШ БИТИ ТЕЖИ, АЛИ НЕ И НЕМОГУЋ“

* „Годинама не постоји ниједна високо позиционирана политичка тема, а да је нису настојали упрљати. То је политика која је штетна по грађане, њихове интересе и институције Српске“

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да замера опозицији у Народној скупштини што свако високо рангирано политичко или национално питање мора да буде упрљано на овај или онај начин.

       Цвијановић је истакла да не препознаје да у свим политичким партијама постоји једнак жар, жеља, воља или одговорност према Републици Српској и њеним грађанима.

       - Годинама не постоји ниједна високо позиционирана политичка тема, а да је нису настојали упрљати. То је политика која је штетна по грађане, њихове интересе и институције Српске - рекла је Цвијановић у наставку посебне седнице Народне скупштине Републике Српске.

       Цвијановић је навела да је дошло време да сви политички представници Републике Српске буду поносни на оно што им је Устав дао.

       - Треба да се сетимо да тај устав треба очувати и да се сетимо да требамо вратити оно што припада Републици Српској. Бојим се да ће уз овакав начин политичког деловања, са опозицијом која на овај начин упрља сваку важну политичку и националну тему, тај пут бити тежи, али неће бити немогућ - навела је Цвијановић.

       Према њеним речима, у рукама посланика лежи институционална и уставна моћ да донесу коначну одлуку о ономе што је српски члан Председништва БиХ процијенио штетним по виталне интересе Републике Српске.

       Цвијановић је рекла да су испоштовани закључци Народне скупштине, као и да су заштићени интереси Републике Српске, те да је на народним посланицима да покажу да одлуку о тако важним питањима доноси Народна скупштина.

       СДС и ПДП су у једном делу заседања напустили скупштинску салу, након што су од почетка, између осталог, приговарали и за термин одржавања седнице, правдајући то немогућношћу да спреме расправу.

 

Категорије: 

Коментари