Владика Јоаникије упутио подршку епископу Теодосију и српском народу на КиМ

ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ НА КиМ НАЗВАО „НЕОТУЂИВИМ БЛАГОМ ЦИЈЕЛОГ СРПСКОГ НАРОДА“

         ПРАВОСЛАВНИ Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије поново је подржао владику рашко-призренског Теодосија и његов позив на петодневни пост и молитву за спас Косова и Метохије.

         У Јоаникијевом обраћању „богољубивом свештенству, преподобном монаштву и вјерном народу Епархије будимљанско-никшићке“ пише:

         „Покренути хришћанском љубављу и братским саосјећајем, у временима нове косовске Голготе, од свег срца дајемо подршку Његовом Преосвештенству Епископу рашко-призренском Господину Теодосију, његовом свештенству и цијелом страдајућем српском народу на Косову и Метохији у њиховој непоколебљивој одлучности  да остану и опстану на својим прадједовским огњиштима, на светој српској земљи, чувајући своје светиње које су неотуђиво благо цијелог српског народа и изузетно важан дио свјетске духовне и културне баштине.

         Истовремено позивамо свештенство, монаштво и вјерни народ повјерене нам Епархије будимљанско-никшићке да сви заједно, за нашу браћу на Косову и Метохији, принесемо Богу живоме своје усрдне молитве са ванредним постом душе и тијела почевши од понедјељка 6-ог до петка 10-ог августа 2018. године.

         С Божијим благословом!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари