Спасовданска литија – досад највећи молитвени скуп у главном граду Србије

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: НАШ НАРОД ЈОШ ЈЕДНОМ ИСКАЗАО ЉУБАВ ПРЕМА СПЦ И СВОМ ГЛАВНОМ ГРАДУ

       СРПСКА православна црква објавила је да ће Спасовданска литија, која је окупила више десетина хиљада верника, у дугој историји Београда остати упамћена као најбројнији молитвени и један од најдостојанственијих скупова икада одржаних на његовим улицама и трговима.

       Његова светост патријарх српски Порфирије захвалио је Београђанима, посебно учесницима Спасовданске литије која је окупила православне вернике поводом славе Београда.

       „Наш народ је овако бројним учешћем у овој искључиво молитвеној прослави још једанпут исказао верност и љубав према Српској православној цркви и према свом главном граду", саопштила је Информативна служба СПЦ.

       У саопштењу је наведено да духовни вођа српског православног народа посебно захваљује свим градским службама предвођеним градоначелником Зораном Радојичићем и његовим сарадницима, Војсци Србије, полицији, медијима и свима који су допринели да овогодишња прослава Вазнесења Господњег остане свима у најлепшем сећању.

       Спасовданска литија организована је поводом славе Београда - Спасовдана, а предводио је Његова светост патријарх српски Порфирије.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари