Перовић у Бару: Нису наше литије напале Црну Гору него је нас напао Мило Ђукановић

НАГЛАСИО ДА МОЛИТВЕНИ ПОКРЕТ НЕ БРАНИ САМО СВЕТИЊЕ НЕГО И МОШТИ СВ. ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

* За људе који владају Црном Гором рекао да су се одрекли предака и корена. Да ништа не знају и да не говоре истину. Да су то људи који би све преврнули и уништили

________________________________________________________________________

        ЛИТИЈУ у Бару предводио је ректор Цетињске Богословије протојереј Гојко Перовић који је истакао да верни народ брани светиње, али и мошти Светог Василија Острошког.

        „Трон Светог Петра Цетињског је трон митрополита којег поштује читав свијет, на том трону сједи митрополит Амфилохије, којем су отворена сва врата широм васељене“, казао је Перовић.

        Он је за актуелну власт у Црној Гори рекао да се одрекла својих предака, да су у питању људи који су се одрекли корена, „а када нас бројите, бројте наше претке, али и наше потомке због којих смо изашли, а који се још нијесу родили“.

        „Не могу нас избројати, јер нијесу крштени. Када погледају правим очима – нагласио је Перовић -избројаће тачно колико нас има“.

        У наставку је рекао и ово:

        „Наше литије нијесу напале Црну Гору. Нас је напао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, који крши устав Црне Горе. Шетамо јер нема вјере без заједнице“.

        Он је рекао да људи на власти у Црној Гори ништа не знају и да не говоре истину. Да су то људи који би све преврнули и уништили:

        „И зато не дамо светиње!“

        Верници су му одговорили дуготрајним скандирањем: „Не дамо светиње!“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари