Перовић: Чијој држави служи премијер Марковић кад говори неистине?

„МИ ЈЕСМО ЕКСТРЕМИСТИ ЈЕР ВОЛИМО И ПРЕМИЈЕРА МАРКОВИЋА КАД ГОВОРИ НЕИСТИНЕ“

* „Владика Јоаникије је вјерницима рекао да ове године неће бити световасилијевске литије. Ми имамо аудио запис са службе тога дана гдје Владика Јоаникије то дословно каже... Истог дана је и Митрополит рекао нешто слично. Премијер (Марковић) или није добро обавијештен или из неког разлога неће да каже истину“

* „Добро било запитати се јесу ли они из Владе или локалне самоуправе поштовали мјере које су сами прописали? Да ли је било могуће размаћи људе испред болнице у Никшићу, када је долазио Предсједник? Ако су они из власти кршили мјере, па их народ није казнио иако су све преносили уживо, онда сада на исходу ове епидемије нека оставе Цркву на миру“

__________________________________________________________________________

         У ОСАМНАЕСТОЈ по реду „Интернет литији“ протојереј-ставрофор Гојко Перовић дао је широк осврт на обраћање премијера Душка Марковића. Том приликом је нагласио да је то излагање премијера нажалост препуно неистина од којих је главна да је Црква позвала народ на окупљање у Никшићу и другим градовима.

        „Ми имамо аудио запис са службе тога дана гдје Владика Јоаникије дословно каже да ове године нећемо моћи да спроведемо литију као свих година до сада“ рекао је отац Гојко додавши да је тог истог дана и Митрополит рекао нешто слично.

        „Премијер или није добро обавијештен или из неког разлога неће да каже истину“ објаснио је Перовић, објаснивши како је дошло до догађаја који је премијер означио као ударац на Црну Гору.

        „Народ је дошао по навици јер то је тај дан и то је тај град – Свети Василије острошки и град Никшић“, још једном поновивши да је за празник острошког чудотворца већ 25 година у Никшићу једна од највећи литија у Православном свијету.

        Ректор цетињске богословије је нагласио да Црква поштује норме и ни није позвала народ да се окупи у чему је слична и другим важним институцијама у Црној Гори.

        Отац Гојко је рекао да би добро било запитати се јесу ли они из Владе или локалне самоуправе поштовали мјере које су сами прописали.

        „Да ли је било могуће размаћи људе испред болнице у Никшићу, када је долазио Предсједник“, рекао је Перовић указавши на чињеницу да се ради о спровођењу селективне правде.

        „Ако су они из власти кршили мјере, па их народ није казнио иако су све преносили уживо, онда сада на исходу ове епидемије нека оставе Цркву на миру“ нагласио је прота Перовић.

        Своје излагање у наставку отац Гојко је усмјерио у правцу негирања оптужби да је Црква допринијела евентуалном ширењу епидемије.

        „Цркви не треба похвала али нико није ни поменуо све што је Црква помогла у вријеме ове кризе, већ Премијер каже да су се сви држали мјера осим Цркве“ - рекао је Перовић нарочито апострофирајући мјере које Црква предузела као што су обустава литија, присуства вјерника на службама, часова вјеронауке, проба хорова и готово свих активности.

        „Нико не спомиње и хуманитарне активности које Црква стално реализује као што је бројна медицинска опрема која је донирана, рад народних кухиња, других хуманитарних организација и сл.“ закључио је отац Гојко.

        Било је помена и инсинуација премијера да Црква служи другим државама:

        „Ја не знам чијој држави служи Премијер који говори неистину? Да ли више воли Црну Гору - власт која прима велике плате и привилегије за све што ради или поштени народ који једва саставља крај са крајем и који је протествовао против ове неправде?“

        Отац Гојко се на крају осврнуо и на назив „екстремисти“ који користи премијер Марковић када говори о вјерницима.

        „Ми јесмо екстремисти јер волимо и премијера Марковића када говори неистине“ - закључио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари