Перовић: Ако не пусте Јоаникија – опет се окупљамо, па нека нас хапсе једног по једног

ВЕЛИКИ БРОЈ ВЕРНИКА НА МОЛЕБАНУ У ПОДГОРИЧКОМ САБОРНОМ ХРАМУ

* „Митрополит Амфилохије данас је поручио да прво хапсе њега. Нећемо дати да њега хапсе, прије него нас све ухапсе“ - поручио је режиму ректор Цетињске богословије Гојко Перовић, уз бурно одобравање вјерног народа и поруку: „Не дамо Владику!“, „Не дамо светиње!“

* „Ми се гнушамо, презиремо начин на који су ухапшени Владика Јоаникије и свештеници у Никшићу и начин на који данас премијер не говори истину кад је у питању читав овај догађај. У данима кад пролази епидемија и нема више заражених, сад су дошли да оптуже људе сабране да ћемо ми изазвати епидемију“

__________________________________________________________________________

        СВЕШТЕНСТВО саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици вечерас је служило молебан. Началствовао је протојереј Мирчета Шљиванчанин, а молитвено је учествовао велики број вјерника из Подгорице, који су се сабрали да молитвено подрже утамниченог Владику Јоаникија и његове свештенике.

        Ректор Цетињске Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић рекао је сабранима да Владика Јоаникије и свештеници страдају да би се име Божије прославило.       

        “Уколико сутра не пусте Епископа Јоаникија, нека нас све хапсе. Ми се гнушамо, презиремо начин на који су ухапшени Владика Јоаникије и свештеници у Никшићу и начин на који данас премијер не говори истину кад је у питању читав овај догађај. У данима кад пролази епидемија и нема више заражених, сад су дошли да оптуже људе сабране да ћемо ми изазвати епидемију“, казао је он.

        Он је потом позвао вјернике да се мирно разиђу.

        „Сад пошто смо се Богу помолили, и видим да сви дјелите ове ријечи, молим вас да се разиђемо. То је најпаметније. Да не учинино ништа што би спријечило Владику Јоаникија и седам свештеника да прославе Бога”, казао је он.

        Позвао је да сачекамо сјутрашњи дан да видимо шта ће да се деси.

        “Велики су притисци из међународних центара. Обратили смо се са захтјевом да их сјутра ујутру пусте. Ако тако не буде, ето нас опет на овоме мјесту. Сјутра кад нас виде, нека хапсе једног по једног“, рекао је отац Гојко Перовић.

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић

        Подсјетио је да Митрополит Амфилохије данас поручио да прво хапсе њега.

        „Нећемо дати да њега хапсе, прије него нас све ухапсе“, поручио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, уз бурно одобравање вјерног народа и поруку: „Не дамо Владику!“, „Не дамо светиње!“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари