На свим црквама СПЦ у Црној Гори – на свака два сата, све до Божића – звониће заупокојена звона

ЕПИСКОПСКИ САВЕТ СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ ЗАСЕДАЋЕ 28. ДЕЦЕМБРА ПОСЛЕ ВЕЧЕРЊЕГ МОЛЕБАНА

Храм Христовог Васкрсења у Подгорици

        ПОВОДОМ изгласавања дискриминаторног Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе, у Подгорици ће 28. децембра заседати Епископски савет Српске православне цркве у Црној Гори.

        у саставу: Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије, Епископ милешевски г. Атанасије, Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије, Епископ диоклијски г. Методије и Епископ умировљени захумско-херцеговачки г. Атанасије.

        Седница  Епископског савета биће одржана након вечерње службе и молебана који ће се служити у Храму Христовог Васкрсења, са почетком у 18 часова.

        У недељу, 29. децембра, у 8 часова архијереји ће служити Свету архијерејску литургију у Храму Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, након које ће бити прочитано и саопштење са седнице Епископског савета Српске православне цркве у Црној Гори.

        Све свештенство, монаштво и верни народ Митрополије црногорско-приморске, Епархије будимљанско-никшићке, Епархије милешевске и Епархије захумско-херцеговачке обавештени су да ће се, поводом изгласавања дискриминаторног Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница - који је по свему уперен против Епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори, чиме су погребени право и правда у Скупштини Црне Горе - на свим храмовима, на свака два сата, звониће заупокојена звона до Божића.

         После вечерњих служби биће служен Молебан Пресветој Богородици који се служи у невољама и искушењима која снађу Цркву Божију и њене вернике.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари