Митрополија црногорско-приморска саградиће велику цркву у Будви

БИЋЕ ПОСВЕЋЕНА СВЕТОМ АПОСТОЛУ МАРКУ, А БИЋЕ ПОДИГНУТА НА ДОБРУ ЦРКВЕ СВ. ПЕТКЕ

* Амфилохије: Биће подигнут на месту храма који је ту некада постојао. И треба да се сагради, јер је то најстарији храм који је био. Време је да се тај храм обнови. Будва је израсла у велики град. Тај храм ће бити украс Будве и њена душа

_______________________________________________________________________

         МИТРОПОЛИЈАцрногорско-приморска СПЦ започеће градњу великог храма посвећеног Светом апостолу Марку, на добру цркве Света Петка, на градској заобилазници. То је за лист Вијести казао митрополит СПЦ Амфилохије, потврдивши да је пројекат православног храма готов, те да Будва заслужује такву светињу.

         Градња храма предвиђена је на месту где се тренутно налази градска капела, коју је општина мимо одобрења митрополије изградила, да би је потом црква дозволила да остане, али да мора да буде измештена када буде планирана градња храма, који је некада на том месту постојао.

         „Ако Бог да, градићемо храм апостола Марка, то сада и од Будвана зависи. И треба да се сагради, јер је то најстарији храм који је био. Време је да се тај храм обнови,” казао је Амфилохије, преноси Бета.

         Према његовим речима храм ће бити украс Будве.

         „Видео сам да је Будва израсла у велики град. Тај храм ће бити украс Будве и њена душа. Јер, стара Будва, где су храмови и римокатолички и наш, Свете тројице, а сада овде треба да се сагради прави храм посвећен апостолу Марку, сведоку вечне и непролазне љубави”, казао је Амфилохије, и навео да је потребно да капела буде измештена јер се ту налази без благослова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари