Иринеј: И даље сматрам да није време за долазак папе Франциска у Србију

ДАЧИЋ: ТЕШКО ДА ЋЕ У БУДУЋНОСТИ БИТИ ПАПЕ КОЈИ ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ РАЗУМЕВАЊА ЗА НАС

         ПАТРИЈАРХ Српске православне цркве Иринеј изјавио је да остаје при свом раније изреченом ставу да није време за долазак папе Франциска у Србију, док шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да би посета папе донела корист.

         Иринеј је за „Блиц” рекао да током недавног састанка са државним секретаром Ватикана, кардиналом Пјетром Паролином, који је боравио у посети Србији, није било речи о доласку папе Фрање.

         „О томе ниједну реч нисмо разменили. Ни са једне ни са друге стране. Било је говора о другим стварима, али о томе не. Својевремено сам рекао шта имам и остајем при томе”, казао је патријарх СПЦ.

         Иринеј је почетком године изјавио да није време за долазак папе Франциска и да је „због свега што се десило у прошлости и огромног броја прогнаника из Хрватске велики део народа против тога”, подсећа лист.

         Шеф дипломатије Ивица Дачић оцењује да би посета папе Србији донела корист.

         Мој став као државника је да би у интересу Србије била посета папе, нарочито у контексту непризнавања Косова. Тешко ће у будућности бити неког папе који има више разумевања за нас од папе Франциска, рекао је Дачић за „Блиц”.

         Танјуг

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари