Хризостом: Био је договор да фирма из Фоче цркву из Коњевић Поља пренесе у Братунац

МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ: САГРАДИЋЕМО ДВЕ НОВЕ ЦРКВЕ – У КОЊЕВИЋ ПОЉУ И БРАТУНЦУ

* „Није испоштован договор да се црква у Коњевић Пољу уклони како пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се њиме изградила нова у спомен свиим жртвама средњег Подриња управо у Братунцу

________________________________________________________

       МИТРОПОЛИТ дабробосански Хризостом најавио је изградњу две цркве - у Братунцу у спомен свим жртвама српског народа Подриња и Коњевић Пољу, након што буде пронађена адекватна локација, а након рушења цркве у том мјесту.

       Грађење нових цркава, Хризостом је назвао новим почетком и додао да ће оне истовремено служити потребама верника ових подручја.

       У видео изјави објављеној на Фејсбуку, митрополит је појаснио детаље у вези са рушењем цркве у Коњевић Пољу.

       Навео је да се приликом измештања цркве одступило од првобитног договора и да је радове обавила фирма из Брчког уместо претходно најављене из Фоче.

       - Ми смо у два, три наврата рекли да је у питању међународни суд који је пресудио тако да се црква уклони - с тим да се уклони на начин да то пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се њиме изградила нова у спомен свих жртава средњег Подриња управо у Братунцу - навео је митрополит.

       Од тог договора се одступило, што је резултирало „онаквим начином рушења цркве који није ни по договору, а ни по ономе како смо били у последњем моменту обавештени”.

       Како је казао, фирма из Фоче била је задужена да цркву пренесе у Братунац, међутим, десило се да је друга фирма из Брчког била извођач радова.

       - Јесте да је ово тежак и врло емотиван моменат за сваког Србина, али ми смо један велики народ који мора да размишља рационално и разумно, а не само емоцијама - навео је митрополит.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари