Главни уредник „Светигоре“: На улицама је нова Црна Гора, ово се чекало цео век

НИКОЛА ПЕЈОВИЋ: ОВО ЈЕ ЦРНА ГОРА КОЈА ПРИПАДА СВИМА, ОВО ЈЕ СЛОБОДНА ЦРНА ГОРА

         „СУКОБИ и мржње су за нама, а пред нама је љубав. А то свједоче лица учесника литија које носе неку чудесну радост. Наша мисија је од почетка”, казао је  за подгорички дневни лист „Вијести“ протојереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник Радио „Светигоре“.

        Он је у сусрет сутрашњем празнику, Недељи православља, истакао да смо као хришћани позвани на стрпљење и делање кроз сведочење истине, правде и љубави Божије. Томе нас, како је казао, управо учи и Недеља православља, победа која се чекала читав један век.

        „Сви бринемо, и свима кроз главу пролазе разноразне мисли, и то је, у неку руку природно и оправдано. Међутим, у име Цркве која протесте води, и која их води на начин молитве и литијског хода, поручујем: Нема сукоба, нема крви, нема мржње. На улицама је нова Црна Гора, слободна Црна Гора, Црна Гора која припада свима нама. То је наша лијепа будућност…

        - Сукоби и мржње су за нама, а пред нама је љубав. А то свједоче лица учесника литија које носе неку чудесну радост. То је наша мисија од почетка, братска слога, мир и међусобно праштање”, поручио је протојереј Никола Пејовић.

        https://mitropolija.com/2020/03/07/otac-nikola-pejovic-na-ulicama-je-nova-i-slobodna-crna-gora-koja-pripada-svima/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари