Амфилохије пред никшићким судом: Власт својим поступцима изазива грађански рат

„АКО НЕКО ТРЕБА ДА БУДЕ СУЂЕН – НЕМА У ЦРНОЈ ГОРИ ДРУГОГ СЕМ МИТРОПОЛИТА“

* Митрополит црногорско-приморски позвао властодршце да одмах ослободе Јоаникија и свештенике: „Тако ће поступити, ако мисле за будућност своју, Црне Горе, јединство и слогу народа”

* Окупљени верници поручују да не дају светиње, Владику Јоаникија и свештенике и да ће у томе ићи до краја - до Христове победе

___________________________________________________________________________

        АРХИЕПИСКОП цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије дошао је пред подне пред никшићки суд, где се окупило мноштво верног народа у знак подршке утамниченом Владици Јоаникију и седморици никшићких свештеника.

        Казао је да је дошао да затражи опроштај од Владике Јоаникија и поновио да ако неко треба да буде хапшен и суђен да је то он.

        “Молим Владику да ми опрости што је мојом кривицом постао Епископ Епархије будимљанско-никшићке и мојом кривицом се укључио да брани светиње. Ја сам ту главни кривац, ако неко треба да буде суђен и буде му пресуђено, онда нема другога у Црној Гори сем Митрополита који је главни кривац за све оно што се дешава у Цркви у Црној Гори од  деведесетих година”, поручио је Владика Амфилохије.

        Позвао је властодршце да одмах ослободе Јоаникија и свештенике.

        “Тако ће поступити, ако мисле за будућност своју, Црне Горе, јединство и слогу народа”, поручио је Митрополит црногорско-приморски и упозорио да власт својим поступцима изазива грађански рат.

        Окупљени верници поручују да не дају светиње, Владику Јоаникија и свештенике и да ће у томе ићи до краја – „до Христове побједе“

        (извор: Митрополија црногорско-приморска)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари