Амфилохије: Нисам исповедио нити исповедам Светозара Маровића

МИТРОПОЛИТ ТВРДИ И ДА НИЈЕ МАРОВИЋУ САВЕТОВАТО ДА СЕ ВРАТИ У ЦРНУ ГОДУ И ИЗДРЖИ КАЗНУ

           МИТРОПОЛИТ  црногорско-приморски Амфилохије са „не“ је одговорио на питање да ли је у Београду исповедао некадашњег потпредседника Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозара Маровића и да ли му је саветовао да дође у Црну Гору и одслужи затворску казну.

         Указао је да се Маровић код њега никада није исповедао „нити се сада исповеда“. па наставио:

         „Ја само оне који се исповедају код мене могу да саветујем. Оне који се не исповедају, нема шта да саветујем. Они знају, трезвени су људи, имају разума. Светозар Маровић има хришћанског духа, па би требало да тај хришћански дух, који је наследио од своје мајке од детињства, да обнови у себи“.

         Подсетивши да је управо он, на позив Маровића, обишао бившег функционера ДПС-а у затворској ћелији у Спужу, Митрополит је казао да га је видео тада у затвору:

         „Посетио сам га у затвору иако је он мене раније, као и многи други, непрекидно грдио. Када је отишао у затвор, онај кога је највише грдио, једини је дошао да га посети. Што се мене тиче, ја као митрополит треба да имам љубави према сваком људском бићу. Поготово овде у нашој Црној Гори, па према томе и према Светозару Маровићу“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари