Амфилохије Милу: Црна Гора литијама утиче на Србију и Русију, а не Србија и Русија на Црну Гору и литије

СА НЕМАЊИНОГ ГРАДА ПОРУЧИО ЂУКАНОВИЋУ: БЕЗ РУСИЈЕ НЕ БИ БИЛО НИ ЦРНЕ ГОРЕ НИ ТВОЈЕ ВЛАСТИ

* „Да није било Руса, Ђукановић не би био председник. Да није било (руских) пара, не би добио ни референдум у Црној Гори. Он то добро зна. Према томе, немој да пљује на Србију и Русију. Без Русије не би било Црне Горе, то је кристално јасно и остало је записано у нашем бићу

* Шефу подгоричког режима указао да иза литија стоје само „Црна Гора и црква Божија“ и нагласио: „Овај народ је онај који се пробудио и који подстиче и народ у Србији да се врати својим светињама. А исто тако и народ у Русији. Видите, дошао је овде блажењејши Онуфрије украјински, дошао је овде да нас охрабри“. Митрополит је могао мирно додати: и да се и сам охрабри и надахне...

__________________________________________________________________________

        МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски  Амфилохије подсетио је председника Црне Горе Мила Ђукановића да му нису сметали Руси када је добио државу и дочепао се главне власти у њој.

        Упитан како коментарише Ђукановићеве речи да иза литија по Црној Гори стоје Србија и Русија, митрополит Амфилохије је рекао да иза њих стоје само „Црна Гора и црква Божија“. Па наставио:

        „Црне Горе никад не би било да није било Русије. Од времена владике Данила и битке на Царевом Лазу, па и касније… Све до Николе. Чак и до ових наших комуниста. Да није било Стаљина, ни комунисти не би завладали овом земљом. Оно што је најгоре, они користе оно што је комунизам најгоре имао“.

        Митрополит је новинарима код Немањиног града у Подгорици додатно указао:

         „Да није било Руса, Ђукановић не би био председник. Да није било (руских) пара, не би добио ни референдум у Црној Гори. Он то добро зна. Према томе, немој да пљује на Србију и Русију. Без Русије не би било Црне Горе, то је кристално јасно и остало је записано у нашем бићу“. 

        Митрполит је признао да су Србија и Русија у Црној Гори, али то његово признање неће Ђукановића нимало обрадовати, нити му помоћи:

        „Русија и Србија јесу овде са нама, али овде са нама је сав православни свет истока и запада. Поменух овде и браћу муслимане, и оног њиховог чувеног теолога из Азије, који је поручио свим муслиманима Балкана да подрже православне хришћане у одбрани светиња јер осећа да онај ко угрожава светиње православне, светиње већине народа, он ће сутра пљунути и угрозити и џамије јер један закон кад се доноси, не може бити да важи само за једне“, рекао је митрополит.

        Главном Монтенегрину, поготово што видљиво губи позиције, још мање ће бити по вољи  Амфилохијево указивање:

        „Ми одавде диригујемо Србијом, а не обратно. Овај народ је онај који се пробудио и који подстиче и народ у Србији да се врати својим светињама. А исто тако и народ у Русији. Видите, дошао је овде блажењејши Онуфрије украјински, дошао је овде да нас охрабри“.

        Митрополит је могао мирно додати: и да се и сам охрабри и надахне...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари