Амфилохије: Ловћенски Тајновидац је и дан данас ухапшен у оној тамници на Ловћену

„БРАТСКОМ РУКОМ ЈЕ УБИЈЕН МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКИ ЈОАНИКИЈЕ КОМЕ СУ И ГРОБ САКРИЛИ“

* „Наставља се и страдање хришћана на Косову и Метохији. Није ли срушено сто педесет храмова на КиМ, није ли побијено неколико хиљада… Ни данас се некима не зна ни гроба ни мрамора. Побијени су од стране натопактоваца, наследника Хитлера и Мусолинија. Шта је НАТО пакт до наследник нацифашизма из Другог свјетског рата“

________________________________________________________________________

         АРХИЕПИСКОП цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је на празник Светог Димитрија Солунског са свештенством Свету службу Божију у цркви посвећеној овом светитељу у Бијелом Пољу у Зети.

        У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Владика је подсјетио да је од братске руке код нас убијен Митрополит црногорски Јоаникије.

        „И данас не знамо његовог ни гроба ни мрамора. Не само што су га убили него су и сакрили његов гроб. И не само он, него стотину и двадесет свештеника убијено је крајем рата и послије рата у Црној Гори. Пострадали су свештеници овдје у Зети у то вријеме. И њих су гонили и малтретирали овдје“, подсјетио је Владика.

        Додао је да је пун календар имена древних хришћанских мученика на челу са Светим великомучеником Димитријем и Светим великомучеником Георгијем.

        „Колико је у наше вријеме у бескрајној Русији пострадало њих, на челу са Патријархом московским Тихоном. На десетине Епископа, на стотине монаха и монахиња, хиљаде вјерника који су мученички пострадали и који се нијесу одрекли Христа. Колико је смо цркава срушено у то вријеме у бескрајној Русији“, казао је Владика.

        Нагласио је да је код нас срушена црква Светог петра Цетињског на Ловћену.

        „И до данас, ево, наследници оних који су рушили цркву на Ловћену нијесу спремни да је обнове и да врате у њу утамниченога Владику Рада. И дан данас је Ловћенски Тајновидац ухапшен у оној тамници на Ловћену. Страдао је и патио се за свој народ до смрти, па ево и послије смрти страда и пати се“, нагласио је Митрополит Амфилохије.

        Владика Амфилохије је казао да се страдање хришћана наставља на Косову и Метохији.

        „Није ли срушено сто педесет храмова на Косову и Метохији, није ли побијено неколико хиљада… Ни данас се некима не зна ни гроба ни мрамора. Побијени су од стране натопактоваца, наследника Хитлера и Мусолинија. Шта је НАТО пакт до наследник нацифашизма из Другог свјетског рата“, казао је Владика.

        Казао је да у Цркви Христовој све страда, али се у исто вријеме све и обнавља.       

        https://mitropolija.com/2019/11/08/mitropolit-amfilohije-u-crkvi-hristovoj-sve-strada-ali-se-sve-i-obnavlja/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари