Амфилохије: Ђукановић хоће да распарчава и дели црквену имовину, е неће моћи

„НАУМИЛИ ДА ОТИМАЈУ ЦРКВЕНУ ИМОВИНУ ДА БИ ЈЕ РАЗДЕЛИЛИ СВОЈОЈ МАФИЈИ“

* „Пред Богом смо се заклели и саборно заветовали да ћемо чувати, обнављати и бранити своје светиње. Ако усвоје овакав закон, тако ће и бити

         МИТРОПОЛИТ црногорско приморски СПЦ Амфилохије оптужио је председника Црне Горе Мила Ђукановића и црногорску власт да намеравају да "отму црквену имовину" и поручио да ће свештенство Српске православне цркве "бранити" своју имовину уколико црногорска Влада не уважи њен захтев и не повуче Предлог закона о слободи вероисповести.

         "Након што су све распарчали и распродали хоће да отимају црквену имовину како би је разделили својој мафији", казао је Амфилохије Вијестима, дан након сабора у Подгорици са ког су Митрополија и три епархије СПЦ затражиле од Владе Црне Горе да повуче Предлог закона о слободи вероисповести, који на нов начин уређује питање црквене имовине.

         Амфилохије сматра да Ђукановић "због свог егоизма хоће да распарчава и дели црквену имовину, јер је само то остало у Црној Гори што нису отели и поделили".

         "Е неће моћи", категоричан је митрополит СПЦ-а.

         Амфилохије се нада да ће црногорска власт бити довољно савесна да повуче Предлог закона о слободи вероисповести, јер би Црна Гора у супротном "дотакла дно".

         "Пред Богом смо се заклели и саборно заветовали да ћемо чувати, обнављати и бранити своје светиње. Ако усвоје овакав закон, тако ће и бити", рекао је Амфилохије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари