Вучић: Нећу дозволити да Србију више сврставају међу светске негативце

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ДАО ИНТЕРВЈУ ВАШИНГТОНСКОМ ПОРТАЛУ „PAVLOVIC TODAY“

* О свом развојном путу: „Данас имам велико политичко искуство. Са председником Владимиром Путином састао сам се 17 пута, са Ангелом Меркел 11 пута, са Емануелом Макроном 10 пута, а са Си Ђипингом 7 пута. Онда можете да замислите колико је богато то искуство које сам стекао, колико сам научио и стекао способност да свет сагледам другачије, из зрелије перспективе. И да, променио сам се

Открио да после политике планира да оствари своју младалачку жељу и постане кошаркашки тренер за младе таленте: „Од своје 16. године прижељкујем да подучавам младе кошаркаше, да развијам талентоване играче, саветујем их и посветим се нечем другом

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић дао је екслузиван интервју за вашингтонски портал „Pavlovic Today“ у којем је истакао да више неће дозволити да Србију сврставају међу светске негативце.

        Вучић се најпре осврнуо на недавне грађанске протесте у Србији.

        „Откако сам постао премијер Србије 2014. године после сваких избора имамо протесте. То је вероватно зато што људи на друштвеним мрежама, скривени од реалних политичких токова, у својим херметичним друштвеним круговима који не маре за друге, говоре ствари које би они сами желели да чују. Ти друштвени кругови, који су у мањини у Србији, ослушкују само ехо својих политичких ставова и никада нису у стању да сагледају шта је воља већине. Они су убеђени да су они већина зато што су окружени само својим истомишљеницима", констатовао је председник Србије.

        Вучић указује да је у питању мањина са политичким циљевима и надама које нису остварене на изборима, па су, како каже, "фрустрирани, искомплексирани и спремни на одређени тип агресије".

        "Као политички лидер морам да се побринем да се на такве протесте одговори мирно и стрпљиво како би се избегли инциденти и земља сачувала од насиља и страха. Ови последњи протести нанели су штету Србији. Уместо да се говори како смо први у региону постигли стопу раста од 5 одсто, што је велики успех, ми имамо насловне стране са ударним вестима о демонстрацијама на улицама српских градова", каже Вучић.

        „Када победимо вирус, уверен сам да ћемо обновити и успети да сачувамо позитивне економске трендове. Не кажем да је та борба лака, али уверен сам смо у стању да кроз Сциле и Харибде корона вируса боље кормиларимо од других европских земаља", оценио је.

        "Последњи избори показују да народ Србије има поверење у оно што радим. Велика је одговорност однети тако убедљиву победу на изборима. Не само на овим, већ на свим изборима у последњих 8 година. То се не постиже уколико не познајете свој народ, уколико немате добру процену ситуације у којој се земља налази и политичког моментума. То је примарно. Друга најважнија ствар је да умете да процените када и колико брзо морате да одреагујете на изазов. Али изнад свега морате имати програм заснован на идејама, морате имати визију. Погрешно је ако своју политику заснивате на правилу да свакога дана морате да кажете нешто лоше о некоме. То није политика", каже Вучић.

        Уредница портала замолила је председника Србије да се осврне на своју политичку каријеру, да сумира свој политички пут и еволуцију својих политичких идеја у контексту визије будућности коју види за Србију.

        "Био сам млад и мотивисан када сам ушао у политику, жељан да променим свет око мене иако нисам сасвим схватао шта се све догађа у свету око мене. Данас имам велико политичко искуство. Са председником Руске Федерације Владимиром Путином састао сам се 17 пута, са немачком канцеларком Ангелом Меркел 11 пута, са француским председником Емануелом Макроном 10 пута, а са кинеским председником Си Ђипингом 7 пута. Онда можете да замислите колико је богато то искуство које сам стекао, колико сам научио и стекао способност да свет сагледам другачије, из зрелије перспективе. И да, променио сам се. Али људи се мењају, нарочито они који су довољно паметни да извуку поуке из својих грешака", навео је Вучић.

        Нада се, како каже, да ће докле год се буде бавио овим послом имати довољно енергије иако није увек лако.

        "Остају ожиљци који једнога дана дођу на наплату. Међутим то ме неће поколебати да се својим послом бавим и надаље онако како сам навикао - одлучно, са пуно енергије, амбициозно и са жељом. Без тога, ништа се не може учинити", казао је Вучић.

        Додао је у време после политике планира да оствари своју младалачку жељу и постане кошаркашки тренер за младе таленте.

        "Од своје 16. године прижељкујем да подучавам младе кошаркаше, да развијам талентоване играче, саветујем их и посветим се нечем другом", поручио је председник Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари