Почиње борба за осамостаљење Војводине

СВЕ ПРИПРЕМНЕ РАДЊЕ СУ ОБАВЉЕНЕ, НОВАЦ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ВЕЋ ПРИСТИЖЕ, МЕДИЈСКА МРЕЖА РАЗАПЕТА...

 

 

     Пише: Ратко Дмитровић

        СВЕ припремне радње су обављене, новац из иностранства већ пристиже, медијска мрежа је разапета, сви кадрови су на својим местима...
Почиње борба за осамостаљење Војводине. Коначан исход треба да буде конфедерализација садашње Србије, њено претапање у државну заједницу под именом "Србија и Војводина".
    
         Ово ће Дачићу и Николићу -држите ме за реч - још ове године у Бриселу бити испостављено као један од услова које Београд мора да испуни на путу за ЕУ.

         Већ дуже време група Срба, забринутих за оно што се спрема у блиској нам будућности, покушава да упозори режим у Београду, онај Тадићев и овај Николић-Вучић- Дачићев шта се спрема у Новом Саду. За сада, без успеха.
        Сви београдски и новосадски медији, приватни и државни, за ове људе су затворени. Њихова прича је оцењена као параноична, из гнезда теорија завере и као таква увредљива за здрав мозак. За то време обављен је значајан део посла.

       Почетак масовне, координисане, у првој фази ненасилне акције одвајања Војводине од Србије означен је ових дана пласирањем у јавност "Приручника за пружање грађанског отпора - за слободну Војводину".

       Приручник садржи методологију растакања државности Србије на простору Војводине и начине борбе против свега што има везе са Србијом, уз разводњавање српских предзнака и одредница у корист нове нације - Војвођанин.
         Приручник доноси грозне лажи на рачун Београда, Србије у целости; иде се до оптужби да је Србија 1945. године у Војводини убила пола милиона Немаца и Мађара.
         Препоручују се антивојвођанске акције (паљење застава и слично) како би се произвео супротан ефекат, укључујући реакције из иностранства; сугерише кидисање на Српску православну цркву, игнорисање просрпских а помагање "Војводини пријатељских медија": ТВ Војводина, Б-92, Блиц, Глас Америке, Радио Слободна Европа. У плану је и стварање "Војвођанске цркве".

        Некако у исто време кад и Приручник, на сајту "Аутономија" појавио се текст Динка Грухоњића. Човек је у јавности Војводине и Србије познат као ходајућа мржња према Србији и Србима. Пре него што илуструјем ову тврдњу навешћу да Грухоњић у најновијем тексту описује дечју игру петардама испред једне зграде у Новом Саду и каже: "Слине, балаве, мало им је, иако
се на све стране дими и пуши, и осећа се мирис барута у ваздуху. Они би, нема сумње, у руку узели праве пушке, пушкомитраљезе, снајпере, базуке, минобацаче... само да доврше покољ који су им очеви започели".

        Да не буде дилеме којој нацији припадају деца, већ у следећем пасусу Грухоњић се пита знају ли мајке тих дечака да они на Фејсбуку уместо своје држе слике Ратка Младића.
       Има тврдњи да је тај Грухоњић, (иначе рођен у Бањалуци, одакле 1991. године одлази у Нови Сад) један од идејних креатора и мотора најновијег пројекта одвајања Војводине од Србије.
       Грухоњић се бави новинарством, шеф је дописништва агенције Бета у Новом Саду, председник Независног удружења новинара Војводине, сарадник Радија Дојче веле, стручни сарадник на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду.

       Истиче се већ годинама отвореном мржњом према Србији; тврди да је Србија Војводину припојила ратом, као и Косово; изједначава Републику Српску са усташком Независном Државом Хрватском; тврди да је Војводина угрожена од "академско-црквено-тајкунско-политичких луђака са средиштем у Београду....

       Пре две године, у новембру 2010, Скупштина Војводине доделила је Динку Грухоњићу годишњу награду за толеранцију.
       Прочитајте поново - није грешка.
       Мржња и зло лагано се, као јесења магла, шире Новим Садом и Војводином.
       Вентили су у Берлину, Бечу, Будимпешти и Загребу.
        Одбрана Војводине је могућа, само је питање у којој мери је нови београдски режим свестан свега овога.

         http://www.vesti-online.com/Vesti/Kolumne/283266/Krastavo-lice-Novog-Sada
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Srbogorac's picture
Srbogorac (није потврђен) 12:59 25.02.2013.

  • +37
Voting is closed.

Prirucnik za Ustav Srbije:

Ako Srbin u Srbiji zapali zastavu "drzave Kosova" ili "drzave Vojvodine", bice smesta uhapsen i priveden za takvo krivicno delo, kao i govora mrznje, javnog nereda i nemira i ugrozavanja drzavne bezbednosti!

Ako ste siptarske ili madjarske etnicke 'narodnosti', onda je dozvoljeno nosenje stranih zastava i remecenje javnog mira i bezbednosti, pretnje i fizicki napadi, a dozvoljeno je gradjenje spomenika i obelezja kriminalcima i teroristima i rusenje svih ostalih spomenika Srbskog porekla!

Ako ovo niste ni sajnali - onda ste na pravom mestu!

PODLI!
PODLI...!

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 15:21 25.02.2013.

  • +47
Voting is closed.

Zastava takozvane Vojvodine je masonska satanisticko obelezje.Te zvezde su postavljene u znaku piramide.Srbi,pokret u odbranu nase Srbije.Svaka diskusija i prica je nebitna.Oslobadanje nase zemlje bit ce tezak i mukotrpan put ali sta to ima veze,navikli smo mi na to.Unistiti olos sto nam korjenje zderu.

Џо's picture
Џо (није потврђен) 23:43 25.02.2013.

  • +28
Voting is closed.

Застава такозване Војводине је такозвана застава коју је увела такозвана Европска Унија с јасном графичком поруком ми смо више Европска Унија него Србија, нема ту много филозофије, а поготово нема рептила који мењају облик, масона, сатаниста и осталих митова.

Д А Р И Н А's picture
Д А Р И Н А (није потврђен) 13:21 26.02.2013.

  • +36
Voting is closed.

Када ће једном престати комадање Србије??? Значи опет улазе шупљи амеро долари да "запале ватру" у Србији...испробава се стрпљење Руса, немају амери више времена да чекају на 3.светски јер ће убрзо тотално банкротирати, па пре тог да направе хаос у свету.
Смрт ватикану и америци.

Prlehy's picture
Prlehy (није потврђен) 04:25 08.05.2013.

  • +20
Voting is closed.

Srbi iz Vojvodine probajte da zamislite sebe i svoju decu kako zivite u ligaskoj drzavi , a neko od probisveta koji prizivaju sukobe i nesrecu vam je sef takve drzave , a sve to zarad izbegavanja robije koja im sleduje jer su se od petog oktobra do danas nakrali da je i bogu tesko !

ime_nije_važno's picture
ime_nije_važno (није потврђен) 22:01 07.07.2014.

  • +0
Voting is closed.

Nećemo samostalnu Vojvodinu!!! Crknite dušmani

P.S. Ja sam Vojvođanin

MikeEvopy's picture
MikeEvopy 05:26 12.08.2017.

  • +0
Voting is closed.

Додај коментар