Павић: Нису успели да сломе дух народа, Запад се уверио да је питање КиМ - осиње гнездо

„КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ ТЕМА КОЈА ИЗАЗИВА ЕМИЦИЈЕ – ТО ЈЕ ДОБАР ЗНАК“

Александар Павић

* Политички аналитичар Александар ПАВИЋ: Српски народ неће дозволити бруталну отимачину КиМ - неће пристати да сам себе укине. Увек има изузетака, али сматрам да нема тог политичара, који сме да изговори реченицу да КиМ може да буде признато

_______________________________________________________________________

           СРПСКИ народ неће прихватити да сам себе укине и да дозволи бруталну отимачину Косова и Метохије, рекао је за РТРС Александар Павић политички аналитичар из Београда.

           Инцидент у Скупштини Србије када су посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Александра Вучића неће утицати на даљи ток преговора о Косову и Метохији, рекао је Павић.

           - Косово и Метохија је код нас једна тема која изазива емоције и то је добар знак. Знак да је Србима стало, чак и политичарима до КиМ и то је нешто што изазива посебне емоције и реакције и то ми је најбитнији утисак од јуче - рекао је Павић.

           Многим пропагандама смо изложени, непресталним притисцима и убеђивањима да ако нешто прихватимо да ће нам бити боље, а опет, каже Павић, нису успели да сломе дух народа.

           - Увек има изузетака, али сматрам да нема тог политичара, који сме да изговори реченицу да КиМ може да буде признато - рекао је Павић.

           Истакао је да је бурно и да је јако битно да западни свет види да је КиМ осиње гнездо.

           Скупштина Србије наставила је данас посебну седницу о Косову и Метохији.

           Капитулација и предаја нису опција, поручио је председник Србије Александар Вучић обраћајући се посланицима на посебној седници Скупштине Србије.

           Представио је Извештај о преговарачком процесу са приштинским институцијама од 1. септембра прошле до 15. јануара ове године. Вучић је изнио и план од 10 тачака о политици Србије у наредном периоду.

           Истакао је да је најтежи дeо француско-њемачког плана у којем се тражи да се Србија не противи чланству Косова у међународним организацијама.

           Скупштинска раправа није прошла без тешких речи, па чак и инцидената. Посланици ће се изјашњавати о усвајању извештаја о преговарачком процесу.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=501924


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари