Копривица: Запад власти Србије присиљава на попуштање пред политичким хомосексуализмом

ТОТАЛИТАРНА ИДЕОЛОГИЈА „ЏЕНДЕРИЗМА“ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ САМЕ ТЕМЕЉЕ ЕВРОПСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

Проф. др Часлав Копривица

* „У име тобожњег уважавања права и особености изразите мањине људи, који су, стицајем околности, погођени психо-социјалном синдромом дисидентског сексуалног идентитета, жели се путем псеудонаучних истина, које за дјецу у осјетљивом узрасту имају учинак пропаганде аберирајућих сексуалних образаца, произвести нова, прохомосексуалистичка „нормалност“

* То је постало могуће захваљујући перманентном притиску прохомосексуалистичких кругова Запада, који, у име тзв. „европских интеграција“, безобзирно условљавају српске власти на непрекидно попуштање пред политичким хомосексуализмом, који се на тај начин постепено уграђује у културне, образовне и медијске установе српске државе“

________________________________________________

       ДИО Запада безобзирно условљава српске власти на попуштање пред политичким хомосексуализмом – рекао је порталу ИН4С професор београдског факултета политичких наукда проф. др Часлав Копривица.    

       Након што је патријарх српски Порфирије скренуо пажњу јавности на спорни садржај уџбеника из биологије у којем се говори о родном идентитету и родном изражавању, а министар просвете Бранко Ружић затражио његово преиспитивање, донета је одлука о хитном формирању радне групе у којој ће најеминентнији стручњаци из биологије изнети свој став.

       „Садржина уџбеника биологије издавача Клет за осми разред основне школе представља вапијући примјер капитулације научних мјерила и научног етоса пред налетом једне опасне идеологије, која политизацијом полности жели да направи далекосежне културне преседане који треба да послуже као увод за праксу антиутопијске биополитике у европско-западњачким друштвима“, каже за портал ИН4С професор факултета политичких наука Универзитета у Београду, др Часлав Копривица.

       Наиме, за све оне који нису упућени, лекција Клетовог уџбеника чији садржај се бави питањима пола и рода носи назив „Родни и полни идентитет у контексту хормонске активности и индивидуалне генетичке варјабилности“, а садржи и илустрације које помажу ученицима при разликовању родног изражавања, родног идентитета, сексуалне оријентације и полног идентитета.

       „У име тобожњег уважавања „права“ и особености изразите мањине људи, који су, стицајем околности, погођени психо-социјалном синдромом дисидентског сексуалног идентитета, жели се путем псеудонаучних истина, које за дјецу у осјетљивом узрасту имају учинак пропаганде аберирајућих сексуалних образаца, произвести нова, прохомосексуалистичка „нормалност“.

       Треба нагласити да је нешто овако постало могуће захваљујући перманентном притиску прохомосексуалистичких кругова Запада, који, у име тзв. „европских интеграција“, безобзирно условљавају српске власти на непрекидно попуштање пред политичким хомосексуализмом, који се на тај начин постепено уграђује у културне, образовне и медијске установе српске државе“ додао је наш саговорник на тему избора бирања родног идентитета и изражавања.

       Он је додао да је у овом случају посебно скандалозно то што су колеге који су по образовању биолози себи допустили да природнонаучни дискурс контаминирају псеудонаучном идеологемом „рода“ (gender), за чије разумијевање, а нарочито за педагошко представљање, они не могу бити компетентни.

       „Теза о постојању тзв. „рода“ не спада у домен природних наука, већ потиче из „културалних студија“, а она је постала „оперативна“ тако што је једна крајње спорна, псеудонаучна теза, потекла из активистичких кругова политичком хомо-и-транссексуализму склоних, неријетко и лично сексуално „преоријентисаних“ особа, уз помоћ људи из академских кругова, сличних склоности, најприје октроисана као друштвенонаучно важећа и обавезујућа.

       У сљедећем кораку, културолошке валоризације тоталитарне идеологије „џендеризма“, истим „методом“, тј. агресивним друштвеним ангажовањем – у име тзв. „политичке коректности“, а не зарад истине и научности – савјесни природњаци на Западу јавно се жигошу и ометају у научном напредовању, уколико се на било који начин не сагласе с тезама научно непозваних дилетаната, чије екстремистичко дјеловање са становишта борбеног нихилизма доводи у питање саме темеље и опстанак европске цивилизације“, закључио је Копривица за портал ИН4С.

       https://www.in4s.net/koprivica-za-in4s-dio-zapada-bezobzirno-uslovljava-...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари