Француски европосланик: Француско-немачки план је увреда за Београд и Србе

НИКОЛА БЕЈ: КОСОВО МОРА ДА ОСТАНЕ СРПСКО ЈЕР ЈЕ ИСТОРИЈСКА КОЛЕВКА СРПСКОГ НАРОДА

* Нагласио: Пројекат "велике Албаније" представља директну претњу Европи... Крајње је време да Европска комисија, која дели лекције о људским правима, поштује територијални интегритет Србије и основне принципе међународног права

_____________________________________________________________

        ФРАНЦУСКИ европарламентарац Никола Беј назвао је увредом француско-немачки предлог да Београд призна независно Косово у замену за нејасно обећање чланства у ЕУ и поручио да Космет мора да остане српски, јер је историјска колевка српског народа.

        - Морамо да наставимо да говоримо истину о томе шта се дешава на Косову и Метохији, да пробудимо западно мишљење о томе кроз шта хришћани тамо пролазе. Медијско ћутање које скрива право стање једино је што омогућава западним лидерима да наставе да подржавају Албанце - рекао је Беј за Вечерње новости.

        Он је нагласио да је крајње време да Европска комисија, која дели лекције о људским правима, поштује територијални интегритет Србије и основне принципе међународног права.

        У осврту на напад на српске младиће на Космету и чињеницу да су то западни моћници и медији прећутали, Беј је рекао да је очигледно да би, када би западни медији и лидери проговорили о овој драми, званична и лажљива ситуација на Косову била доведена у питање.

        Беј је навео да је на лажи заснована и акција НАТО-а и западних сила од 1999. године до сада.

        Према његовим речима, Срби су 1999. године били криви што су желели да живе међу собом и нађу своју нацију уједињену, независну и јаку.

        - То је оно што је дато скоро свим народима Европе, чувено право народа на самоопредељење. Срамно је да је то Србима забрањено - поручио је Беј.

        Он је навео да пројекат "велике Албаније" представља директну претњу Европи.

        - На прилично сличан начин, пројекат великог Отоманског царства који носе Турска и Азербејџан са жељом да анектира Јерменију и искорени Јермене, захтјева политички, дипломатски и по потреби војни одговор солидарности Европљана са Јерменима - рекао је Беј.

         (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари