Дође време да у Хагу суде америчком „Џорџу Вашингтону с Косова“ – Хашиму Тачију

 

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЊЕГА И ОВК ЈЕ ПОДСЕЋАЊЕ НА РАТНА ЗВЕРСТВА БИЛА КЛИНТОНА

* Показало се да је Клинтонова доктрина – тражење права да председници САД имају право да започну бомбардовање страних земаља на основу било какве безобразне лажи. У ствари, лекција из бомбардовања Србије је да амерички политичари само треба јавно да рецитују реч „геноцид“ да би добили дозволу за убиства

* Упркос оптужби за трговину органима, Тачи је био звезда на годишњој конференцијама које је приредила Фондација Клинтон 2011, 2012. и 2013. године. Тада је  позирао са Билом Клинтоном. Можда је то био детаљ из уговора о лобирању од 50.000 долара месечно који је Тачијев режим потписао са Подеста Групом, којом је управљао будући менаџер кампање Хилари Клинтон Џон Подеста

* Клинтонов рат против Србије био је Пандорина кутија од које свет још увек пати. Будући да су политичари и већина медија рат против Србије приказали као морални тријумф, Бушовој администрацији је било лакше да оправда напад на Ирак, Обаминој администрацији да бомбардује Либију, а Трамповој администрацији да више пута бомбардује Сирију

* Статуа приказује Клинтона „с подигнутом левом руком, типичним гестом вође који поздравља масе. У десној руци држи документе са урезаним датумом када је НАТО почео бомбардовање Србије - 24. марта 1999“. А било би тачније приказати Клинтона како стоји на гомили лешева жена, деце и других убијених у америчкој кампањи бомбардовања

__________________________________________________________

        Аутор: Tyler DURDEN

        НАЈОМИЉЕНИЈИ борац за слободу председника Била Клинтона управо је оптужен за масовна убиства, мучења, отмице и друге злочине против човечности.

        Клинтонова администрација је 1999. године покренула 78-дневну кампању бомбардовања у којој је убијено петнаест стотина цивила у Србији и на Косову, што су амерички медији с поносом представљали као крсташки рат против етничког чишћења.

        Тај рат је, као и већина изговора спољне политике САД, био срамота.

        Косовски председник Хашим Тачи оптужен је по десет тачака за ратне злочине и злочине против човечности пред Међународним судом у Хагу, у Холандији.

        Тачи и девет других мушкараца оптужени су за "ратне злочине, укључујући убиства, насилнe нестанкe особа, прогон и мучење." Тачи и остали осумњичени су да су "кривично одговорни за скоро 100 убистава", а оптужница је укључивала "стотине познатих жртава косовских Албанаца, Срба, Рома и других националности, укључујући и политичке противнике".

        Каријера Хашима Тачија илустрација је како антитероризам представља погодност за креаторе политикe у Вашингтону.

        Пре него што је постао косовски председник, Тачи је био шеф Ослободилачке војске Косова (ОВК) који се борио да протера Србе са Косова.

        У 1999. години, Клинтонова администрација је ОВК прогласила „борцима за слободу“ упркос њиховој ужасној прошлости и пружила им огромну помоћ. А сaмо годину раније, Сејт Департмент је осудио "терористичке акције такозване Ослободилачке војске Косова".

        ОВК је била снажно умешана у трговину дрогом и имала је блиске везе са Осамом бин Ладеном.

        Али, наоружавање ОВК и бомбардовање Србије помогли су Клинтону да се представи као крсташ против неправде и да преусмери пажњу јавности са свог могућег импичмента.

        Клинтону су помагали многи бесрамни чланови Конгреса које су желели да америчко убијање учине праведним. Сенатор Џо Либерман надао се да се Сједињене Државе и ОВК „држе истих вредности и принципа» и да је «борба ОВК борба за људска права и америчке вредности». А пошто су званичници Клинтонове администрације јавно поредили српског лидера Слободана Милошевића са Хитлером, свака пристојна особа била је дужна да аплаудира кампањи бомбардовања.

        И Срби и Албанци починили су злочине у оштрим сукобима на Косову. Али, да би легитимисала своју кампању бомбардовања - Клинтова администрација махала је чаробним штапићем и учинила да злочини ОВК нестану.

        Британски професор Филип Хамонд напоменуо је да кампања бомбардовања од 78 дана "није била искључиво војна операција: НАТО је уништио и циљеве двоструке намене", попут фабрика, градских мостова, па чак и главну телевизијску зграду у центру Београда, у покушају да натера земљу да се преда.

Овако су га дочекивали у Вашингтону

        «НАТО је више пута бацао касетне бомбе на пијаце, болнице и друге цивилне локације. Касетне бомбе су уређаји дизајнирани да буду разбацани по непријатељским трупним формацијама. НАТО је бацио више од тринаест стотина касетних бомби на Србију и Косово, а свака бомба је садржавала 208 одвојених бомби које су падобраном слетале на земљу. Стручњаци за бомбе проценили су да је више од десет хиљада неексплодираних бомби остало раштркано кад је бомбардирање окончано и оставило иза себе толико осакаћене деце».

        У последњим данима кампање, Вашингтон пост је известио да „неки председникови помоћници и пријатељи описују Косово у Черчиловским тоновима као Клинтонове „најбоље дане“.

        Пост је такође објавио, позивајући се на једног Клинтоновог пријатеља, да  „Клинтон верује да су мотиви за интервенцију НАТО недвосмислено морални и да представљају шансу за ублажавање жаљења у Клинтоновој савести... Тај пријатељ је рекао и да је Клинтон понекад жалио што је генерација пре њега могла да се служи у ратовима са сасвим племенитом сврхом и да је разочаран што - кад је на њега дошао ред - није имао прилику да се држи моралних разлога''.

        Клинтон је тврдио да су злочини Срба били „довољно близу да се влада позове на 'морални разлог'“.

        Убрзо након завршетка кампање бомбардовања 1999. године, Клинтон је изговорио оно што су његови помоћници означили Клинтоновом доктрином: „Било у земљи или изван граница наше земље, ако светска заједница има моћ, требало би да зауставимо геноцид и етничко чишћење“ .

        У стварности, Клинтонова доктрина била је да председници имају право да започну бомбардовање страних земаља на основу било какве безобразне лажи коју ће амерички медији активирати. У ствари, лекција из бомбардовања Србије је да амерички политичари само треба јавно да рецитују реч „геноцид“ да би добили дозволу за убиства.

Злочинац од злочинца прима медаљу слободе

        Након завршетка бомбардовања, Клинтон је уверавао српски народ да су се Сједињене Државе и НАТО настојали да мировни напори буду само „уз разумевање да ће заштитити Србе, као и етничке Албанце, и да ће отићи када мир завлада“.

        У следећим месецима и годинама, америчке и НАТО снаге су стајале док је ОВК наставила са етничким чишћењем, уклањајући српске цивиле, палећи српске цркве и тлачећи све немуслимане. Скоро четвртина милиона Срба, Цигана, Јевреја и других мањина напустило је Косово, након што је господин Клинтон обећао да ће их заштитити. До 2003. године, готово 70 одсто Срба који су живели на Косову 1999. године побегло је, а Косово је остало са 95 одсто Албанаца.

        Али, Тачи је остао користан за креаторе политика у САД. Иако су након освајања власти на Косову били нашироко познати његово насиље и корупција, потпредседник Џо Бајден је 2010. поздравио Тачија као „Џорџа Вашингтона с Косова“.

        Неколико месеци касније, извештај Савета Европе оптужио је Тачија и оперативце ОВК за трговину људским органима.

        Гардијан је навео да је у извештају указано да је Тачијев унутрашњи круг „после рата одвео заробљене преко границе у Албанију, где је речено да је већи број Срба убијен због бубрега, који су продати на црном тржишту“.

        У извештају се наводи и да су, када су "хирурзи за трансплантацију" били спремни за операцију, [српске] заробљенике појединачно изводили из "сигурне куће", а по правилу их је изводила ОВК, а њихови лешеви брзо су пребачени у „оперативну клинику“.

        Упркос оптужби за трговину органима, Тачи је био звезда на годишњој конференцији Глобалне иницијативе коју је приредила Фондација Клинтон у 2011, 2012. и 2013. години, на којој је позирао са Билом Клинтоном. Можда је то био детаљ из уговора о лобирању од 50.000 долара месечно који је Тачијев режим потписао са Подеста Групом, а којом је управљао будући менаџер кампање Хилари Клинтон, Џон Подеста, известио је Дејли колер.

        Клинтон остаје херој на Косову, где је у главном граду Приштини постављена његова статуа.

        Лист Гардијан је напоменуо да статуа приказује Клинтона „с подигнутом левом руком, типичним гестом вође који поздравља масе. У десној руци држи документе са урезаним датумом када је НАТО почео бомбардовање Србије - 24. марта 1999“.

Шиптарско-америчка дивља градња за рушење

        Било би тачније приказати Клинтона како стоји на гомили лешева жена, деце и других убијених у америчкој кампањи бомбардовања.

        Године 2019. Бил Клинтон и фанатична подржаватељка бомбардовање бивша државна секретарка Мадлен Олбрајт посетили су Приштину, где су „третирани као рок звезде“ док су позирали са Тачијем.

        Клинтон је тада изјавио: „Волим ову земљу и увек ће ми бити једна од највећих почасти у животу да стојим са тобом против етничког чишћења (од стране српских снага) и слободе“.

        Тачи је доделио Клинтону и Олбрајт медаље "за слободу коју је он донео нама и мир за цео регион."

        Олбрајт је себе представља као визионарско упозорење против фашизма у Трамповој ери. Међутим, једино признање које Олбрајт заслужује је "касапин Београда".

        Клинтонов рат против Србије био је Пандорина кутија од које свет још увек пати. Будући да су политичари и већина медија рат против Србије приказали као морални тријумф, Бушовој администрацији је било лакше да оправда напад на Ирак, Обаминој администрацији да бомбардује Либију, а Трамповој администрацији да више пута бомбардује Сирију.

        Све те интервенције посејале су хаос који и даље траје.

        Бомбардовање Србије 1999. године од стране Била Клинтона било је велика превара као и она Џорџа Буша, кад је своју државу повео у напад на Ирак.

        Чињеница да су Клинтон и други највиши амерички владини функционери наставили да величају Хашима Тачија упркос оптужбама за масовна убиства, мучења и трговину органима, још једно је подсећање на понашање већине америчке политичке елите.

        Да ли ће Американци и следећи пут поново бити лаковерни када политичари у Вашингтону и њихови савезници у медијима измисле па изговоре глупости којима уводе у пакао неке несрећне земље?

        https://www.zerohedge.com/geopolitical/new-kosovo-indictment-reminder-bi...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари