Боцан-Харченко: Пласира се невероватна измишљотина о „дубокој држави Русији“

РУСКИ АМБАСАДОР ОДРЕАГОВАО НА ТЕКСТ У „СРПСКОМ ТЕЛЕГРАФУ“

Александар Боцан-Харченко и Владимир Путин

* У тексту се тврди да представници руске `дубоке државе` заједно с (Млађаном) Ђорђевићем делују сад против Србије и чине све да сруше председника Александра Вучића да би се онемогућио било какав помак у тек обновљеним бриселским преговорима Београда и Приштине

* Истина је, међутим, да у Русији, кад је Србија у питању, напросто не постоје ни „дубока држава“ ни „парадржавне структуре“ које би деловале са знањем државе и по њеним инструкцијама. А ни иза леђа држави и самом Путину. Деловање према Србији у потпуној је надлежности Владимира Путина и Министарства иностраних послова РФ. Без икаквог уплива „парадржавних структура“ и фантома дубоке и плитке државе

* Зато није никакво изненађење што је амбасадор Руске Федерације у Београду, Александар Боцан-Харченко, на текст „Дубока држава Русије руши Вучића иза Путинових леђа“ одреаговао твитом намењеним не само уредништву „Српског телеграфа“: „Били смо непријатно изненађени и револтирани текстом са прве стране који без иједног доказа покушава да промовише невероватну измишљотину о `дубокој држави Русији`“

______________________________________________________________________

        ДНЕВНИ лист „Српски телеграф“ објавио је текст „Дубока држава Русије руши Вучића иза Путинових леђа“. Са тим насловом на својој насловној страни.

        У тој писанији се тврди да  је„Млађан Ђорђевић, кум и близак сарадник лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, у опасном пакту са руским парадржавним структурама и противницима шефа Кремља Владимира Путина“.

        Додатно се наглашава: „Ти представници руске `дубоке државе` заједно с Ђорђевићем делују сад против Србије и чине све да сруше председника Александра Вучића да би се онемогућио било какав помак у тек обновљеним бриселским преговорима Београда и Приштине“.

        Тврди се да ту злу „дубоку државу“ чине: Светлана Медведева, супруга бившег премијера Дмитрија Медведева, бивши директор РИСИ Леонид Решетњиков који је већ неколико година у пензији, посланик и директор „Россотрудњичества“ Јевгениј Примаков и Фонд „Горчаков“.

        Онај ко је ово наручио и написао:

        1. не разликује „дубоку државу“ и „парадржавне структуре“ – не само у случају Русије,

        2. проглашава за „дубоку државу“ личности које тешко да су икада седеле за истим столом у ресторану,

        3. нема појма да „дубока држава“ у случају Русије није оно што је у односу на САД, да је то – ако се ишта условно тако и може звати – фактички нешто сасвим друго,

        4. протура измишљотину да је Светлана Медведева била „владарка из сенке“ која са Решетњиковом и Примаковом ради иза леђа Путину,

        5. за Путинове противнике проглашава личности које никада нису биле Путинови противници,

        6. покушава да Русију представи као земљу у којој супруга (екс)премијера, човек којег лично Путин поставља на високу државну функцију (Примаков) и државни фонд за јавну дипломатију („Горчаков“) раде против курса шефа државе и њему иза леђа,

        7. фактички настоји да Русију прогласи за Америку број 2 иако она не покушава да себи потчини друге земље и народе, нити да организује `обојене револуције` или било шта њима слично.

        У Русији, кад је Србија у питању, напросто не постоје ни „дубока држава“ ни „парадржавне структуре“ које би деловале са знањем државе и по њеним инструкцијама. А ни иза леђа држави и самом Путину.

        Деловање према Србији у потпуној је надлежности Владимира Путина и Министарства иностраних послова РФ. Без икаквог уплива „парадржавних структура“ и фантома дубоке и плитке државе.

        Зато није никакво изненађење што је амбасадор Руске Федерације у Београду, Александар Боцан-Харченко, на текст „Дубока држава Русије руши Вучића иза Путинових леђа“ одреаговао твитом:

        „Хтео бих да се овим путем обратим уредништву листа „Српски телеграф“. Били смо непријатно изненађени и револтирани текстом са прве стране који без иједног доказа покушава да промовише невероватну измишљотину о `дубокој држави Русији`“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари