Бећковић: Режим хапшењем неће наудити Јоаникију, украсу СПЦ, а ни себи јер се земља под њим одавно провалила

ПРВО ЈЕ КОРОНА-ОРУЖЈЕМ ЗАУСТАВИО ЛИТИЈЕ, А САД БОГА МОЛИ ДА ЕПИДЕМИЈА ПОТРАЈЕ - ДА СЕ НЕ НАСТАВЕ   

* „На референдуму се 2006-те није гласало за обнову црногорске државе јер је Црна Гора већ била држава. Гласало се и изгласало против Србије. Борба против ње траје, а највећи непријатељи су Срби у Црној Гори и њихова црква, једина институција коју имају“

______________________________________________________________________

        КОРОНА  је најновије оружје црногорског режима у борби против Српске православне цркве (СПЦ), најпре је то оружје зауставило литије, а сада моле Бога да корона потраје да се литије не наставе, изјавио је академик Матија Бећковић.

        Истакао је да је узалуд Црква поштовала прописане мере и добијала признања и захвалност од медицинске струке.

        Према његовим речима, клирици у Никшићу ухапшени су и осуђени по мраку, у једином суду на свету који ради ноћу.

        "Тим безакоњем неће наудити ни владици Јоаникију, украсу Српске цркве, ни његовим свештеницима, већ ће их украсити новим трновим вијенцима на црногорској Голготи. Овим хапшењем режим неће наудити ни себи јер се земља под њима одавно провалила", изјавио је Бећковић за портал "Вечерњих новости".

        Бећковић је навео да је најпре митрополит Амфлохије саслушан у полицији зато што је држао опело Момчилу Кривокапићу, свом најистакнутијем свештенику, стубу Српске цркве у Боки Которској.

        "Други пут је починио исти злочин сахрањујући најпоштованијег историчара Владимира Јовићевића, који је био и члан Епархијског савјета Митрополије. Јуче је ухапшен епископ Јоаникије и сви свештеници Саборног храма у Никшићу зато што су прослављали Светог Василија Острошког, на његов дан, у Острогу и у његовом храму", подсетио је Бећковић.

        Он је истакао да се на референдуму није гласало за обнову црногорске државе јер је Црна Гора већ била држава.

        "Гласало се и изгласало против Србије. Борба против ње траје, а највећи непријатељи су Срби у Црној Гори и њихова црква, једина институција коју имају“, закључио је Бећковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари