Чанковић: Земље НАТО се Србима морају извинити и повући признања „Косова“

ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА ИЗБОР ЈЕ НАШ: БЕЗ ТОГА НЕ МОЖЕ БИТИ ПОМИРЕЊА

* „Сваки други пут уласка српског народа у НАТО био би пут губљења идeнтитета и његовог нестанка“

* Српски народ има и могућност да призове у помоћ и да развија најбоље могуће односе са својим највећим пријатељем, големом Русијом“

______________________________________________________________________

         ДВАДЕСЕТ четврти март 1999. представља почетак нове ере међународних односа па чак и људског друштва.

         Тада се малобројни српски народ храбро одупро неправедној свјетској глобализацији.

         Овом приликом нећу говорити о 2.482 погинулих, преко 6.000 повријеђених ни о материјалној штети изазваној НАТО бомбардовањем, која се процјењује у износу од око 100 милијарди америчких долара. Нећу причати ни о лицемјерној политици НАТО савеза која се најбоље осликава кроз наше плакате.

         Говоре да НАТО безбрижно чува дјетињства, а убили су малу Милицу Ракић и још 78 дјеце. Кажу да обезбјеђују безбиједност и мир а изазивају нове ратове...

         Нећу говорити ни о НАТО-у као средству присиле у рукама неправедног глобалистичког центра моћи који је желио да понизи српски народ, баци Србију на кољена и да на најповољнији начин експлоатише њена природна богатства и заузме стратешки положај. Уз то би да запријети и дисциплинује све оне који би да се боре за слободу и интерес свог народа.

         Овдје желим значај ставити на помирење и будућност. Али, стварно помирење мора бити грађено на истини и правди. А истина је да је НАТО прекршио међународно право, извршио агресију над сувереном државом, починио ратни злочин са великим бројем људских жртава и огромном материјалном штетом, наметнуо околности, у којима се на српској земљи створила НАТО криминална тзв. држава Косово.

         Та истина и свијест о гријеху требају привољети чланице НАТО савеза да се покају, извине, надокнаде причињену материјалну штету и повуку своја признања у вези лажне државе Косово. То је правда која је предуслов за помирење и евентуално размишљање да српски народ уђе у НАТО.

         У противном, сваки други пут уласка српског народа у НАТО био би пут губљења идeнтитета и његовог нестанка.

         Српски народ има и могућност да призове у помоћ и да развија најбоље могуће односе са својим највећим пријатељем, големом Русијом. Русија би на најбољи начин одговорила свом највећем пријатељу, српском народу, који иако малобројан има често историјски велику улогу коју храбро и успјешно оствари.

         (говор председника Покрета Избор је наш Дане Чанковића на округлом столу „Не заборавити злочине НАТО“ - у Бања Луци, у организацији Удружења службе безбиједности Републике Српске)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари