За обданиште у Брњици код Грачанице Фонд обезбедио 75.000 евра

Хуманитарна помоћ КиМ Фонда дијаспора за матицу

Милоје Ж. Милићевић

         Фонд дијаспора за матицу обезбедио је и испоручио током децембра 2011. године хуманитарну помоћ за Србе на Косову и Метохији у вредности од 300.000,00 (тристахиљада) динара. Помоћ се састоји у храни (пиринач, шећер, тестенине, уље).

         Помоћ је реализована у оквиру ширих хуманитарних активности покренутих на Сабору подршке српском народу на Косову и Метохији који је одржан 27. септембра 2011. године у Београду.

         Хуманитарне активности спроводе се у сарадњи Фонда дијаспора за матицу, Друштва Српских домаћина, Удружрења жена са Косова и Метохије, Београдског форума за свет равноправних и других независних, нестраначких удружења. До сада су реализоване три испоруке помоћи у укупној вредности од милион динара.

         Почетком децембра свечано је предато на коришћење ново обданиште за децу „Ђурђевак“у Брњици, код Грачанице, које похађа 90-торо предшколске деце.

         Обданиште у чију је изградњу инвестирано 150.000,00 евра, по пола су финансирали Фонд дијаспора за матицу и Министарство за Косово и Метохију – саопштио је др Милоје Ж. Милићевић, Берлин, председник Управног одбора Фонда.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари