Вучић се прави да је на себе мученички примио све наше кривице, па тражи да сам влада

НЕМА НАМ ПОМОЋИ АКО СЕ НЕКИ ОД ПОЗИТИВНИХ СВЕТСКИХ ПРОЦЕСА НЕ ПРЕЛИЈЕ И ПРЕКО СРБИЈЕ  

 • Премијер јесте током Столтебергове посете „храбро” рекао да не види кривицу ни Србије за рат 1999. године, али је причу ипак заокружио оценом да смо „били ескперти да од пријатеља правимо непријатеље” и „да свака врста нашег лошег односа са НАТО може да нам штети и прави проблеме у развоју економије и владавине права”
 • Тиме је несвесно потврдио чињеницу да је НАТО пакт на више начина окупирао Србију, да је и даље држи у окупацији а да он, као Председник Владе нема намеру да се тој окупацији озбиљније супротставља
 • Носиоци власти у Србији подгревају атмосферу тајности око своје политике, стварајући утисак да је на њихоим састанцима са странцима дошло до неких плодоносних решења за наше националне и државне проблеме који ће јавности бити саопштени и стављени на знање „када буде дошао тренутак”
 • Тако се прикрива намера да се креирањем низа чекања на “прави тренутак” у савршеном миру апсолутистички влада и припрема нова предизборна кампања у којој ће “прави тренутак” бити предвиђен баш за време њиховог обновљеног мандата
 • Хлеб и со српске владајуће политике за Изетбеговића и Столтенберга су анестезија за слатко и воду који ће бити послужени Јахјаги, Тачију, Харадинају и бојим се да ће - када тај тренутак дође - оних који би јајима и масном фарбом гађали гостујућег представника од Србије признатог Косова бити таман колико их је било да Столтенбергу викну макар једно „уа”

         Пише: Оливер ВУЛОВИЋ

         ОВО је држава у којој је Председник Владе постао врховни политички и етички субјект,  ауторитет који се мученички и добровољно ставио на место свих нас да би у наше име на себе примио све наше “кривице” и изразио сва наша “покајања” и на основу тога сада и он и његови саучесници сматрају да са правом од нас треба да агресивно потражују дивиденду неометаног владања и управљања.

         Због свега тога народ у Србији није упознат са истинском политичком реалношћу коју живи и која га окружује те сада већ и на дневној бази бива непрекидно упознат само са произведеним реалностима, исконструисаним стварностима, допуштеним истинама.

         Председник Владе јесте током Столтебергове посете “храбро” рекао да не види кривицу ни Србије нити њеног руководства за рат 1999. године, али је причу ипак заокружио оценом да смо „били ескперти да од пријатеља правимо непријатеље” и „да свака врста нашег лошег односа са НАТО може да нам штети и прави проблеме у развоју економије и владавине права” чиме је несвесно потврдио чињеницу да је НАТО пакт на више начина окупирао Србију, да је и даље држи у окупацији а да он, као Председник Владе нема намеру да се тој окупацији озбиљније супротставља.

         Такав став српског Председника Владе у односу на окупаторски НАТО пакт Столтенбергу није могао много да смета и могао је одлично да га разуме јер је сличне председнике влада током историје имала баш земља из које је дошао, Норвешка.

         Живећи на овом делу распадајућег англосаксонског царства а под влашћу која сатире слободу критике,па чак и критичку подршку, српском народу није дозвољено да се суочи са историјском чињеницом о наглом и убрзаном пропадању неолибералне државне конфигурације у свету и њене војне силе оличене у НАТО пакту,  јер се кроз медијски филтер направљен од стотина модерних српских варијанти Лени Рифенштал оличених кроз сирови Информер, Пинк 3 и едвардијанско подмукли РТС у чијим журналима се у први план истура модерисан кип атлете са диском тако што је сада кип окренут према истоку, али је зато његова голотиња прекривена ЕУ заставом а рука истурена са празним дланом - подмукло врши информативна превара о постојању неке тајне источне редакције у српској владајућој политици која мора бити веома, веома скрита због страшне “наслеђене” укупне сиромаштије државе и народа, хроничног губитништва и огромне реалне претње споља по саме носиоце власти.

         Власт у Србији је медијске конзументе свела на пуке објекте само одређених и усмерених сазнања и чврсто их држи у зачарном кругу у којем не сме постојати много субјективног а камоли покушаја неког јачег групног самоодређења према процесима који се дешавају те када се такав покушај примети он се већ горе поменутим рифеншталовским поступком стигматизације најцењенијег у групи, па и целе групе, сведе на инцидент који нема никакве везе са независним промишљањем и доношењем објективног суда него је, ето, све то само продукт простог и примитивног  анимозитета према Председнику Владе или одређеном министру и нема везе са укупном политиком коју власт води.

         Кроз непрестану причу о пројекту политичке и еконоске консолидације државе на дуже стазе - паралелно свакога дана присуствујемо медијским експлозијама у режији саме власти које конституишу перманентну напетост и производе ирационални страх од неких могућих насилних аката непријатеља државе на врховне носиоце власти као највиши могући степен насиља који можемо доживети. А са друге стране, кроз поруке да је безбедност државе и народа у сигурним рукама, умањује се и негира могућност страдања цивила, што јесте истинска опасност која нам прети и која лагано али сигурно стеже обруч око ове државе и народа.

         Редукционистичким саопштењима са састанака које имају са странцима, носиоци власти у Србији подгревају атмосферу тајности око своје политике, стварајући тако утисак да је на тим састанцима дошло до неких плодоносних решења за наше националне и државне проблеме који ће јавности бити саопштени и стављени на знање “када буде дошао тренутак”, прикривајући тако намеру да креирањем низа чекања на “прави тренутак” у савршеном миру тече њихова апсолутистичка власт и припрема нова предизборна кампања у којој ће “прави тренутак” бити предвиђен баш за време њиховог обновљеног мандата.

         Српска патриотска опозициона политика је оваквим методима власти потучена до ногу, маргинализована и сведена само на политику гласне подршке храбрим иступима слободних појединаца када они због својих иступа доживе политичке репресалије.

         Патриотска опозиција је исмејана, сведена на политичке представнике оних који су са правом испадали губитници и праведно заслужили ћошкове и мртве углове српске политичке сцене.

         Хлеб и со српске владајуће политике за Изетбеговића и Столтенберга су анестезија за слатко и воду који ће бити послужени Јахјаги, Тачију, Харадинају и бојим се да ће - када тај тренутак дође - оних који би јајима и масном фарбом гађали гостујућег представника од Србије признатог Косова бити таман колико их је било да Столтенбергу викну макар једно „уа”.

         Политика презрења до поништења, коју англосаксонски фактор неуморно води према Србима као једном од својих последњих колонизованих а још неослобођених народа и поред тешких тренутака које тренутно доживљава на планетарном нивоу, на жалост, овде на локалу има још много доброг и мирног времена испред себе ако се настави тренд изласка на изборе у висини педесет одсто од којих ће педест одсто гласати а да још није изашло из анестезије коју је убризгала актуелна српска власт.

         Ако се неки од прогресивних светских процеса неким својим окрајком не забоде у Србију.

         Остаћемо последњи путници ненамерници по лавиринту таме.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Vladimir1's picture
Vladimir1 (није потврђен) 01:53 24.11.2015.

 • +20
Voting is closed.

Vucic je gotov, videcete. Sam je kriv, izdao je Kosovo. Spremaju nam koaliciju Pajtica, Tadica, Cedu, Draskovica, Zivkovica, sve moj do mojega. Ali, Srbija je zemlja cuda, videcemo sta ce biti...

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 03:00 24.11.2015.

 • +6
Voting is closed.

@Vladimir1: Naravno da se slažem da im je bio obećao KiM, to je danas više nego jasno, ali isto tako, On shvata da to nije ona svemoćna Amerika od prije tri godine, a da ni Rusija nije više ni približno onoj šta je tada bila, kad je SNS preuzeo vlast!

Mišljenja sam da su ga ipak Rusi podučili kako da obećanja data anglo-saksoncima, odloži i prebaci u manju brzinu njihovu dogovorenu saradnju - da ih razvuče, a da to ne bude pretjerano upadljivo, tačnije, da im (Rusima) da još malo vremena - dok oni ne promijene političke prilike (u vidu podjela) u Evropi i naravno na Balkanu!

Siguran sam da Amerima KiM više ne pada na pamet, a zapadna Evropa (bez VB i Holandije i istočnih djelova Poljske i Pribaltičkih državica) će sve više početi da se okreće Rusiji, a da se udaljava od SAD.

Francuska, Njemačka i Italija (Španija se lomi, i još je suzdržana) već gleda na Putina kao u svjetionik pravde i istine - njihov spas i izvor svake vrste saradnje!

garavi's picture
garavi 11:03 24.11.2015.

 • +6
Voting is closed.

Не, манипулатора само маљ може да спрачи од даље издаје !!!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 10:48 25.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Koliko vidim, Vama još uvek NIJE JASNO DA SU SVI OVI, KOJE STE NABROJALI S OPRAVDANIM GAĐENJEM, NAŽALOST ZA SVETLOSNU GODINU BOLJI OD OVOGA, o kojem se može dostojno govoriti samo ako se zapuši nos.

Pantelija's picture
Pantelija (није потврђен) 02:09 24.11.2015.

 • +17
Voting is closed.

GOTOV JE!
Izdajnicko i poltronsko dubre ide na smetiste istorije.

Ora's picture
Ora (није потврђен) 09:41 24.11.2015.

 • +7
Voting is closed.

Alo, Panto, a kad ce to. Kad je GOTOV.? a KAD POCINJE sa tim gotov je?? A hoceli nas biti ,dok se od nezgotovi?? Srbine imali te u tami smartfona,kompa,mobilnoga,itd.itd. HODAS li srbine glavom u aparatu i prstima drndas po njemu dok mirno prolayis pored Skupstine gladnog stomaka al da ti je samo ta spravica u ruci i da radi. To je slika danasnje omladine,nase buducnosti, nase snage,....NEMA JE!!! yATO NAS jasi ovaj peder i sve nas keca u glavu!!!

Vladimir1's picture
Vladimir1 (није потврђен) 02:20 24.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Vucic je najveci idiot u istoriji Srbije. Njega su stvorili samo da bi im predao Kosovo. I sada kada je to obavio ide pod led. Bice zapamcen kao jedan od najvecih izdajnika u istoriji srpskog naroda, sramite se naprednjaci, ne moze vas oprati ni Dunav ni Sava, izdali ste Svetog Kneza Lazara, to cak ni veliki izdajnik Boris Tadic nije smeo!!!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 03:09 24.11.2015.

 • +14
Voting is closed.

Još jedna stvar koja ife u prilog tvom i većini komentara: Da se svijetu nije "desio Putin" - Vuić bi naravno predao KiM, ali bi bio obmanut i za Sandžak i Vojvodinu, kao i za južni dio Srbije, Bujanovac, Preševo i sve gdje su Šiptari.

Tako da smo i mi i on ispali srećniji nego pametniji...No, ipak sada valja biti strpljiv, da se molimo Rusiji da pobijedi, i sačekati da "preskočimo prepreke" uz pomoć Putina - pa onda da kažemo HOP!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 03:49 24.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

E ljudi budaletine.

philenopsis's picture
philenopsis (није потврђен) 07:45 24.11.2015.

 • +10
Voting is closed.

Господин Вуловић, убојито прецизан, као и увек!
Одлична анализа са ѕакључком који би требало да нас смрзне: готови само ако се уздамо у своје капацитете, јер су они окруњени на бедних 25 одсто хипнотисаних вучићеваца.
Али, фантастичан конопац за спасавање: мунуће нас светски процес. И коначно да и ми од светских процеса имамо корист, а не штету.
Хвала Вуловићу што нас није штедео и што нам је објаснио како нас перфидно држе као овце уз пастира, све до клања. А 29.новембар је близу!

persa's picture
persa (није потврђен) 08:59 24.11.2015.

 • +14
Voting is closed.

Vucica ,Tadica,Zivkovica,Cedu a Draskovica ni za zivu glavu
nikad im vise ne dozvoliti da pridu vlasti.
Svi su oni izdali Serbske interese prema tome umesto vlasti treba im robija.
Osim toga su svi pripadnici Masonerije najgore organizacije antihrista.

Vladimir1's picture
Vladimir1 (није потврђен) 14:40 24.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

Slazem se ali kako da nateramo ovaj sludjeni narod da glasa za nase??!!!

djura's picture
djura (није потврђен) 09:07 24.11.2015.

 • +8
Voting is closed.

mi kao okupirani u stvari cekamo da nas okupiraju i neki drugi, a nemamo snage da ih sami pozovemo ? jel to u pitanju ? Sta je pisac hteo da kaze ?

POosk's picture
POosk (није потврђен) 14:09 24.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Uzvraticemo!
....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...
POosk

Видра's picture
Видра (није потврђен) 18:13 24.11.2015.

 • +2
Voting is closed.

Погледајте само ту " фресу" глупу ко к ****ц а толико и мозга има!!!

Душан грешни's picture
Душан грешни (није потврђен) 06:27 25.11.2015.

 • +2
Voting is closed.

Боже опрости му јер не зна шта чини.

Rus's picture
Rus (није потврђен) 10:48 25.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

Samo neka on prima...
A to sto voli da prima..., dokazuje da on ne vlada sam sa sobom.
Vreme je da i od Srba primi nesto.

Додај коментар