Вучић је владар, а сви око њега заједно чине - пуку администрацију

А ТО „ДРУШТВАНЦЕ“ НЕМА НАМЕРУ ДА СРБИЈУ ОД АНГЛОСАКСОНАЦА

ОКРЕНЕ СПАСИТЕЉУ РУСИЈИ

Александар Вучић

 • За Американце је свака, па и ова наша, најмекша могућа неутралност у корист NATO-а, једнака позицији сврставања Србије на страну Русије
 • Наше политичке напоре, како на Балкану тако и на ширем међународном плану англосаксонска политика успешно рашчлањује и умртвљује а све друге, нашим интересима супротстављене политичке напоре, оживљава и креира их у за нас врло тешко решиве проблематичне догађаје
 • Американци и Британци се понашају као да смо их већ означили као главног носиоца посла настављања дестабилизације српске државе и као противнике интереса српског народа на Балкану, а да то стварно урадимо  (Британце у једном тренутку Вучић и јесте оплео, али више због последица личне фрустрације а не на основу артикулисане државне политике) - и Американци и Британци би кренули да заиста преговарају са Србијом
 • Али, Вучићева администрација - јер он заиста јесте владар а сви остали око њега су заиста пука администрација - упорно одбија то да учини и на тај начин нас све гура у положај жртве будућих тектонских потреса уместо да се искрено обрати нацији и саопшти јој да ће жртава сигурно бити, али много, много мање уколико будемо храбри да непријатеље именујемо непријатељима а савезнике савезницима
 • Ако се као коректори у све озбиљније и убрзано не укључе Председник Републике, САНУ, Црква и умрежене патриотске и родољубиве политичке организације - да заједно а без калкулисања направе простор за стварно савезништво са Русиј​ом,​ која је једино способна да ову агонију заустави и отклони опасност нашег апсолутног истребљења - од нас не само да неће остати Антонићева олупина него ни озбиљан и за испитивање подобан археолошки траг
Пише: Оливер ВУЛОВИЋ
 

         АМЕРИЧКИ војно-политички естаблишмент и корпоративни гуруи, уз повремене и за нашу унутрашњу употребу наручене хвалоспевне Кирбијеве излете, ипак стабилно опструишу Вучићеву политичку тактику и одбијају да прихватe​ њен садржај као искрен и на дуже стазе одржив и у таквим околностима га сада примају у госте.

        Они у старту одбијају српску војну неутралност као дозвољив и опредметив резултат политике садашње српске владе јер за САД је свака, па и ова наша, најмекша могућа неутралност у корист NATO-а, једнака позицији сврставања Србије на страну Русије и ту неће бити дилеме.

        Реакције америчке политике у односу на Србију су сада само чешће са задршком уместо некадашњег промптног деловања (они и то сматрају за одређени политички попуст), али на примеру нашег усуђивања на мало дужи отпор напорима приштинске хунте да уђе у Унеско и са две недеље дана одмерено одложеним америчким одговором путем угуравaња Косова у UEFA (претходно у МОК) је доказ да Вучићева стратегија одуговлачења - уместо апсолутног и недвојбеног супротстављања у којем би САД и Велику Британију означио као наше најјаче и најактивније противнике - ипак није ни за јоту успорила и померила из тежишта њихово убрзавање лансирања тзв Републике Косово у престижне међународне организације.

        Американци и Британци се понашају као да то већ јесмо урадили (Британце у једном тренутку Вучић и јесте оплео, али више због последица личне фрустрације а не на основу артикулисане државне политике) но, када бисмо то стварно и урадили - означили их као главног носиоца посла настављања дестабилизације српске државе и као противнике интереса српског народа на Балкану - и Американци и Британци би тада кренули да заиста преговарају са Србијом.

        Наше политичке напоре, како на Балкану тако и на ширем међународном плану англосаксонска политика успешно рашчлањује и умртвљује а све друге, нашим интересима супротстављене политичке напоре, оживљава и креира их у за нас врло тешко решиве проблематичне догађаје.

        Моћ и најсигурнији пут за успех  једне политике је и у томе да када је то за нацију пресудно се она усуди да да правичну оцену епохе коју живимо.

        Вучићева администрација - јер он заиста јесте владар а сви остали око њега су заиста пука администрација - упорно одбија то да учини и на тај начин нас све гура у положај жртве будућих тектонских потреса уместо да се искрено обрати нацији и саопшти јој да ће жртава сигурно бити, али много, много мање уколико будемо храбри да непријатеље именујемо непријатељима а савезнике савезницима.

        Вучићева администрација упорно - спрегнутом тежњом и вољом - инсистира на монументалности и јединствено спасоносних политика „војне неутралности“, „везивања за Немачку“, „придржавања упутстава ММФ-а“, „одређеном и бесповратном напору да постанемо чланови ЕУ“, „Бриселским споразумима“ итд. а у непрекидно одвратном низу заузврат добија као награду све јаче и јаче ударце од стране англосаксонаца при којима, понекад, Меркелова одигра улогу танког јастучета које ће те ​ударце учинити мање болним и мање звучним.

Меркел и Тадић у Београду

        Како само са ове дистанце херојски делује ондашњи инцидент у виду Тадићевог „НЕ” Меркеловој у Београду и акција подизања барикада у Ибарском Колашину у односу на садашњу Вучићеву политику - ма колико ми садашњи Тадићев политички положај није никада више пријао од када су, после британског стрељања Ђинђића, исти одлучили да га обзнане као наследника на месту главног носиоца радова на примени у пракси циљева петооктобарског пуча.

        Вучићева политика, ма колико он инсистирао на њеној уникатности, нешто је што је историја већ приказала и доказала као несупешно (изузимајући државе за које су се зараћене стране већ много раније договориле да ће њихову неутралност поштовати из обостраних интереса или када су биле у питању државе са географским положајем без икакве стратешке важности) јер Србија упорно не добија ни у најави међународне гаранције за своју самопроглашену неутралност а и географски положај нам је далеко од неважног те као последицу Вучићеве политике пре можемо очекивати неки нови 6. април ујутру него нормалан одлазак на пијацу, као у Женеви и Цириху током Другог светског рата.

        На многа тешка политичка питања која се испред Србије постављају Вучић даје Питијске одговоре(1) и води Питијску политику са којом, природно, не може бити задовољна ни једна од у свету сукобљених страна али и, оно што је најгоре, ни сами становници Србије и Срби који живе на територији бивше Југославије.

        Вучић више врача, предвиђа, инстиктивно предосећа него што води државну политику и ако се у његов политички експеримент, који спроводи над нама (политика у којој нас променом места једном зарезу у реченици може све одвести и однети дођавола), као коректори озбиљније и убрзано не укључе Председник Републике, САНУ, Црква и озбиљније умрежене патриотске и родољубиве политичке организације - а који ће сви без калкулисања направити простор за стварно савезништво са Русиј​ом,​ која је једино способна да ову агонију заустави и отклони опасност нашег апсолутног истребљења - од нас не само да неће остати Антонићева олупина него, бојим се, ни озбиљан и за испитивање подобан археолошки траг.

        (1) Питијски  - неразумљив, несхватљив, двосмислен, тајанствен, двозначан, неодређен, загонетан.

        Питија је била свештеница у Аполоновом храму у Делфима, која је према грчкој митологији седела на троношцу изнад пукотине у стени, из које су се дизале омамљујуће паре, гасови, а под њиховим утицајем је говорила  несувисле, неразумљиве речи, давала двосмислене одговоре. Питија је жвакала ловорово лишће и падала у занос, а њене несувисле и загонетне речи тумачене су као пророчанства. Најпознатије њено двозначно пророчанство је оно које је Питија дала ратнику: Ibis redibis numquam peribis in bello! Ако се зарез стави иза речи redebis, реченица значи: Ићи ћеш, вратићеш се, никада нећеш погинути у рату! Но, ако се зарез стави иза речи numuquam, реченица добиjа супротан смисао: Ићи ћеш, вратити се никада нећеш, погинућеш у рату!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:19 16.09.2015.

 • +1
Voting is closed.

marioneta mala's picture
marioneta mala (није потврђен) 23:55 16.09.2015.

 • +12
Voting is closed.

IZDAO JE SRBIJU,IZDAĆE I SVOJE DRUGOVE!

rusofil_ruski's picture
rusofil_ruski (није потврђен) 13:18 17.09.2015.

 • +6
Voting is closed.

isti putin!!!! razlika je sto ovaj nema 150 miliona stanovkina i tolke resurse!! i tamo car ima dosta botova, a i ovaj. razlika je sto ovaj nas nesrecni nema tolike resurse!!!

Нада's picture
Нада 18:26 17.09.2015.

 • +3
Voting is closed.

Хвала на одличном вукајлији. Без промашаја је!

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 20:53 16.09.2015.

 • +20
Voting is closed.

Како може бити владар неко ко само спроводи туђе налоге без поговора? Поглавник Вучићи је само за степеник изнад арлаве криминалне банде којом управља, додуше ефикасно. Од њега су западне службе и спин доктори направили бренд који скупо продају идиотима.

Komita's picture
Komita (није потврђен) 21:03 16.09.2015.

 • +21
Voting is closed.

Zapadnjački šljam i zločinci su prepoznali ovog gada da je spreman na izdaju i da je najveća pederčina . Zato će da radi sve u interesu sotone. Pod hitno treba ovo djubre izdajničko u najstroži zatvor .

Миле's picture
Миле (није потврђен) 22:00 16.09.2015.

 • +15
Voting is closed.

Ма какав затвор,треба га хранити тамо, псето издајничко треба за пример да виси на бандери!!!

ма немој's picture
ма немој (није потврђен) 09:11 17.09.2015.

 • +8
Voting is closed.

па да сломи бандеру
Смисли нешто сигурније, јер мени је бандера сумњива.

Видра's picture
Видра (није потврђен) 22:50 16.09.2015.

 • +9
Voting is closed.

Којег глупог и заосталог гесла за показивање тријумфа ! Питам се само над чим? На свом властитом успијеху? А шта то би ИДИОТУ НАД ИДИОТИМА ???

Sančo Pansa's picture
Sančo Pansa (није потврђен) 02:33 17.09.2015.

 • +7
Voting is closed.

Ozbiljna i strpljivo urađena analiza i profil ličnosti Aleksandra Vučića! Nadati se da je Oliver Vulović omanuo, u protivnom loše nam se piše.

Još uvjek se nadam i vjerujem da Vučić radi po instrukcijama Rusa, i ravlači pregovore sa EU i Amerima, da bi odložio sukobe na našim prostorima, koji bi doveli do konačne dezintegracije naše teritorije i naroda, i tako obezbjeđuje Rusima neophodno vrijeme da razrade plan spašavanja Srbije iz čeljusti anglosaksonskih hegemona, i početka praktične primjene Rez:1244SbuN!

Iskreno, ne mogu da povjerujem da je čovjek, ne daj bože, ludak ili manijak, koji nam priča priču o planetarnom i istorijskom uspjehu Srbije, a da ustvari planira da se odrekne KiM!

To moj mozak nikako ne može da akceptira!!!

Sančo Pansa's picture
Sančo Pansa (није потврђен) 05:42 17.09.2015.

 • +8
Voting is closed.

Ispravka, Vučić požuruje dijalog sa EU i SAD da bi ubrzao proces i tako ga doveo do krajnjih granica u ćor sokak, kada bi se morala na stolu pojaviti Rez:1244, i neizbježna rasprava o daljim potezima, gdje bi nastupili Rusi da štite naš interes u UN.

Kožedub***'s picture
Kožedub*** (није потврђен) 08:40 17.09.2015.

 • +4
Voting is closed.

Odlično zapažanje.

ЗОРАН's picture
ЗОРАН (није потврђен) 08:30 17.09.2015.

 • +7
Voting is closed.

Осим недостатка лојалности и спремности на издају, доминантна црта Вучућеве личности је СУЈЕТА. Само се усудите да му кажете да нешто није добро урадио, да је погрешио, брзином муње ће вас стићи његов гнев. То се десило и Британцима без обзира што су му ментори, сујета му помути расуђивање и реагје као змија, муњевито.

ма немој's picture
ма немој (није потврђен) 09:13 17.09.2015.

 • +7
Voting is closed.

змија нема сујету

miško's picture
miško (није потврђен) 13:40 17.09.2015.

 • +5
Voting is closed.

Kosovo je organizovano kao REZERVAT od strane amerikanaca, mislim da će tu da smeste dobar deo ovih izbeglica sada. Sa druge strane mi sve što treba da uradimo je da ne priznajemo tu nakaznu "državu" i to je sve. Mada i turci su kosovo držali JAKO dugo pa na kraju su i ako "priznati" morali da odu odatle i ja ne prognoziram ništa drugo ni ovima sada. Stvari se menjaju u svetu i to se SVE više i žešće menjaju ,u pitanju su tektonski poremećaji svetske konfiguracije i SVE što treba da uradi srbija je da NE UČESTVUJE u bilo kakvim ratovima koji će sigurno uskoro početi da vitlaju oko nas. Nije neophodno da se mešamo u to jer realno mi smo svoje učinili 1999 i to smo MNOGO učinili.Nije se zver oporavila od toga još.Što se vučića tiče brate onaj vučić iz opozicije i ovaj sad u opšte nemaju veze jedan sa drugim i ja savetujem njegovoj ženi da proveri jer to onaj isti čovek sa kojim je bila u braku do izbora. Ovakava promena ličnosti i karaktera uz malu ali osetnu promenu izgleda je prosto neobična, kad pogledam stare snimke tog čoveka i ove danas ,ima razlike bre i to uočljive razlike.Ne verujem da je on fizički zamenejen to je blesavo, ali mentalna i psihička razlika pokreta, govora i i ukupnog stava i izgleda je očigledna , i definitivno pokazuje veliku promenu u karakteru i razmišljanju. Vučić je ili teško drogiran ili je nekako nešto saznao što je za njega bilo totalni ŠOK, mentalni i emocionalni, nešto se od toga tom čoveku desilo jer promena je očigledna.U svakom slučaju ko god mu pominje "nemanjiće" i takve priče taj mu ne misli dobro i pravi budalu od njega.

Додај коментар