Вучић је откривањем оружја окупатору послао поруку да зна шта му мисле и да неће одустати без борбе

ЗНАО ЈЕ ДА НИ НА КОЈИ НАЧИН НЕ СМЕ ДА ПОМЕНЕ СРПСКЕ ТЕНКОВЕ НА ИБРУ, А ИПАК ЈЕ ТО ИЗГОВОРИО

Премијер код америчког потпредседника Бајдена

 • Садашње појављивање жеље за ликвидацијом високих руководилаца у Србији има исте мотиве као у време ликвидације Ђинђића
 • Ма колико лично имао дистанцу према Вучићевом режиму, осећам да је његова политика тзв. активне неутралности којом је покушао да направи антибучни зид према окупатору кренула ка фази размишљања о активном отпору - са снагама које тренутно има и које сваког момента проба на разне начине да увећа
 • Вучић је цео игроказ са бомбашким и митраљеским гнездима по Београду осмислио и направио да би послао поруку окупатору да зна шта му мисле и да неће одустати без борбе. А ти игрокази су и одличан алиби за покушај коначног уклањања западњачке врло добро позициониране структуре у безбедносним службама
 • Оно што је инвалидно у целокупној акцији Вучићеве администрације јесте несхватање да се обрачуном са страном агентуром из сфера безбедности, чак и ако у том сукобу Вучић однесе победу, за државу није ништа битније постигло ако се на миру остави финансијска и медијска агентура Запада која не убада ништа плиће и тупље у српско национално ткиво од западних безбедњака
 • Ако Вучић истински тежи спасавању државе и њеном извлачењу из уништитељског NATO и ЕУ загрљаја, вођење битке само са безбедносним аспектом окупације - посао је који је унапред осуђен на пропаст и за резултат ће имати само фиктивну и неискрену националну ауру око носилаца власти ради привременог сопственог утврђивања позиција, а наставак сиромашења становништва и његов даљи одлив и изумирање
Пише: Оливер ВУЛОВИЋ
 

        ОД 2000. године до недавно Србија није била држава већ савремени Терезинштат. Она није имала владе већ еквиваленте некадашњем Јуденрату и владаре са овлашћењима попут оних које су у Терезинштату имали Бењамин Мулмелштајн, Паул Епштајн и Јакоб Еделштајн. 

        Судбина Зорана Ђинђића веома подсећа на судбине последње двојице са списка. Ваљао је докле год је логор уређивао по вољи савремених нациста и оног момента када се усудио да помисли да је повољан тренутак да се из логора прокопа неки тунел за који ће окупатор знати, али у који неће имати приступа, стигла га је казна намењена деташираном руководиоцу који се одметнуо у редове „неевроатлантских“ Срба.

        Академска углађеност и аристократски приступи дугогодишњој активној колаборацији, који су претходили његовом преласку на терен какве такве одбране националног, нису му код окупатора биле олакшавајуће околности.

        Окупатор је направио мисаони надвожњак између волова са Пала и актуелног тренутка у којем је Ђинђић апеловао да Србија престане да буде монета за поткусуривање и без обазирања на све оно што се налазило испод надвожњака, утврдио је да се ради о циљаној превари те експресно пресудио и извршио егзекуцију.

        Тадић је преигравањем са барикадама на Космету током посете Ангеле Меркел добио одговарајуће поруке па је зато са смирењем, неки кажу и високом скривеном дозом олакшања одступио с власти.

        Садашње појављивање жеље за ликвидацијом високих руководилаца у Србији има исте мотиве, с тиме, што ма колико лично имао дистанцу према Вучићевом режиму, осећам да је његова политика тзв. активне неутралности којом је покушао да направи антибучни зид према окупатору кренула ка фази размишљања о активном отпору са снагама које тренутно има и које сваког момента проба на разне начине да увећа.

        Вучић добро зна да ни у било каквом пренешеном значењу није смео да јавно опише ситуацију у којој би се српски тенкови појавили на Ибру, али је то ипак урадио.

Са генсеком NATO

        Оно што окупатора ограничава да Вучићу експресно пошаље метак за крупну дивљач и понови већ уходану матрицу решавања најкрупнијих проблема које има са Србима је измена распореда снага у светском медијском простору.

        Када су такву операцију обављали са Ђинђићем о томе су могли планету „тачно известити“ само CNN и BBC док са данашњим статусом RT-ија, РИА и Спутњика и са њима других садејствујућих националних сервиса других држава и неким одметнутим али битним медијима на самом Западу, наратив о природном наставку српске краљоубилачке природе не би тако лако опстао као главни узрочник атентата.

        У том смислу је окупатор био принуђен да унесе мало креативности у матрицу па су дошли до закључка да би, и ако не потпуни, али врло сличан бенефит добили егзекуцијом Андреја Вучића што би код поједностављеног CNN-овог конзумента произвело закључивање да је елиминисан криминалац, да је то уједно и удар на криминалну породицу на власти а што је све природно када је цела држава криминална. 

        Тим више што се држава, макар и ако у веома ограниченим политичким, војним и економским формама и стиловима почела малкице ослањати и на Руску Федерацију и Кину. Да смо криминални народ код просечног CNN-овог конзумента је то одавно усвојен и потврђен став.

        Вучић све то зна. Зато је и осмислио и направио цео игроказ са бомбашким и митраљеским гнездима по Београду са којима је послао поруку окупатору да зна шта му мисле и да неће одустати без борбе.

        Ти игрокази, али и стварна намера окупатора, су и одличан алиби за покушај коначног уклањања западњачке врло добро позициониране структуре у безбедносним службама.

        Оно што је инвалидно у целокупној акцији коју је Вучићева администрација покренула је несхватање да се обрачуном са страном агентуром из сфера безбедности, чак и ако у том сукобу Вучић однесе победу, за државу није ништа битније постигло ако се на миру остави финансијска и медијска агентура Запада у држави а која по својим резултатима деловања не убада ништа плиће и тупље у српско национално ткиво од западних безбедњака.

        Замисао да се копира руска ситуација кохабитације национално просвећене државне власти са наслеђеним неолибералним финансијским и делимично медијским поретком једноставно у нашем случају није могућа због чврстог окружења у којем се Србија налази.

У Мекејновом загрљају

        Ми немамо ни један пријатељски гранични прелаз као што Русија, рецимо има према Кини. Уосталом, и у самој Русији се назире почетак раскида те неприродне коалиције и питање је блиског времена када ће руска економија са неолибералне прећи на државно-управљачку у интересу повећања стандарда целокупног становништва а не само средњег слоја.

        Покојни Драгош Калајић је написао диван текст „Позови ММФ ради самоубиства“ и заиста, западне службе безбедности радо повуку обарач на владара, али сарадња са ММФ-ом, Светском банком и слепо опстајање на ССП-у са ЕУ резултују да све више у српском становништву имамо људи који обарач повуку док им је цев наслоњена на слепоочницу, па чак и горе ситуације, да пре него што цев ставе на сопствену слепоочницу претходно измасакрирају целокупну породицу.

        У српском случају, ако се истински тежи спасавању државе и њеном извлачењу из уништитељског NATO и ЕУ загрљаја, вођење битке само са безбедносним аспектом окупације у којој се налазимо, а остављањем на миру комплетне финансијске олигархије ослоњене на војно-политичке кланове Запада који током својих шпекулација уједно успешно граде базис за деловање својих политичких крила у нашој земљи, посао је који је унапред осуђен на пропаст и за резултат ће имати само фиктивну и неискрену националну ауру око носилаца власти ради привременог сопственог утврђивања позиција, а наставак сиромашења становништва и његов даљи одлив и изумирање.

        Нашем народу није потребна и не жуди за безбедносном посебношћу у оквиру ЕУ и NATO поретка. 

        Нашем народу је потребна слобода у њеном потпуном значењу и опредмећењу. 

        Када власти буду искрено кренуле у том правцу имаће апсолутну и недвојбену подршку. 

        Ово чему сада присуствујемо није довољно и подсећа на могућност да и Вучић једног дана у будућности, као Бењамин Мулмелштајн, остатку остатака свог народа пошаље мемоаре и буде звезда филма неког новог Лазмана у којем ће покушавати да се оправда за учињено и неучињено.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 13:26 09.11.2016.

 • +42
Voting is closed.

Iz kog razloga ovaj "napredni" pamflet zaslužuje mesto na ovom portalu???

Tutinovac's picture
Tutinovac 13:51 09.11.2016.

 • +35
Voting is closed.

Pamfleti su dozvoljeni, da bi se komentarisali i kritikovali!
Ti ne zaslužuješ mesto na ovom portalu jer zastupaš fašističke ideje na vulgaran način, posebno smetaju tvoje vulgarnosti!!!

milovan's picture
milovan 14:56 09.11.2016.

 • +42
Voting is closed.

Iskdeno receno, vi napadate coveka bez ikakvog dokazivanja .Prilicno sam dugo na ovom portalu i ne ne secam se nesto da je Zarin sirio bilo Soci-Naci ideologiju A. Hitlera ili Fasisticku Ducea i njegovih 12 miliona bajoneta za obnovu Rimskog carstva. Sa Zarinom se ne slazem u nekim stvarima, Ali nikada ne bih iznosio takve uvrede na njegov racun ili nabilo kog Srbina. Fasisticko-Nacisticka ideologija je strana Srbima i velika je uvreda ko je Srbin.

Tutinovac's picture
Tutinovac 17:40 09.11.2016.

 • +24
Voting is closed.

Ja sam vam odgovorio, ali ne vredi, sajtovska mašinerija je proradila, ima tu neki pametnjaković koji briše sve živo, ne vredi se ni žaliti!
I kome se žaliti, glavnim finansijerima ovog portala, mrka kapa, slučajno znam koji su, i sa njima ni kafu ne bih popio!
Postoji par prostaka koji se ovde iživljavaju i uredništvo sajta čija je politika skandalozna, kako u pogledu izbora tekstova tako i neselektivne cenzure.
Pobegao sam glavom bez obzira od NSPM, ali i odavde ću uskoro jer jadan je ovo portal koji prenosi Ruse a radi za Pruse, da se tako izrazim!
Ajmo sad, cenzura!!!

Baja's picture
Baja 18:16 09.11.2016.

 • +24
Voting is closed.

U poslednjih dva dana obrisano mi je više komentara nego u poslednje tri godine...
Sramota.

Tutinovac's picture
Tutinovac 20:36 09.11.2016.

 • +23
Voting is closed.

Proradila cenzura, treba bežati odavde!
Isto smeće ako i na NSPM, s tim da je Vukadinović čitao komentare i neretko znao da odgovori!
Ovo ovde administrira neki čudak, ali zato ima par otvorenih naloga, komentatori tipa Ivanka i Nada, obično koristi ženska imena, a Slobodanka je klasičan ro-bot, ne libi se da pokaže za koga radi pa ostavlja linkove!
Bajo druže, iako smo neistomišljenici, zaslužujemo bolje mesto, ovi ovde nemaju pojma o Rusiji i Rusima a cenzura im je usklađena po principu sporazuma SNS-Jedinstvena Rusija!

Нада's picture
Нада 09:40 10.11.2016.

 • +27
Voting is closed.

Tutinovac

Ти ниси само провокатор, ти си беспризорни провокатор! Видим, бијеш се са женским коментаторима. Није ти довољно што сте вас неколицина отерали сјајну Ангелу простачким увредама, него ти и ово мало преосталих смета.
А изгледа да имаш и проблем са самим собом: "treba bežati odavde!"- рече ти који највише паметујеш на овом порталу. Не даш се ни длетом састругати одавде. Да ја одлучујем ти би летео! Али, уредништво је очигледно и превише толерантно, што мени лично веома смета.
И, паметњаковићу, много се хвалишеш. Појма ти немаш ни о порталу нити о уредништву, али се трудиш да будеш велики Баја. Ко те је звао на кафу, па је одбијаш?!

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 21:47 10.11.2016.

 • +21
Voting is closed.

[email protected]
Ja poznajem Nadu od samog rodenja Fakti.
Ima sigurno 5-6 godina staza ovde kao komentator.
tu je i Zare2 bio sa nama,mislim da je bio i garavi.
Dakle Nada je nasa stara prijateljica i drug koja je sa svojim
komentarima bila svim od koristi.
Jedno izvinjenje Nadi bi bilo najmanje sto mozes da uradis za nju.

Neba's picture
Neba 21:41 09.11.2016.

 • +25
Voting is closed.

Zanimljiv tekst. Autor pretpostavlja da ima dobre informacije. Sa prvim delom testa se ne slažem, puno pretpostavki. Mada možda je i istina. U drugom delu teksta je apsolutno upravu. Verujte da sa većom zebnjom i iščekivanjem gledam na izbore u Bugarskoj u odnosu na SAD. Geografija je neumoljiva. Nadam se mostu ka Evroazijskoj ekonomskoj zajednici.

Нада's picture
Нада 10:15 10.11.2016.

 • +26
Voting is closed.

Текст ми се свиђа, посебно што је од аутора чије мишљење и ставове ценим. Само онај ко га није пажљиво прочитао, или није читао више од наслова, може да каже глупост- да је то памфлет или слично.
О. Вуловић ме подсећа на руског публицисту Владимира Можегова, по стилу писања, по јасноћи и концизности. А посебно по одлучном разобличавању окупатора и логора уређеног по вољи савремених нациста.

" Нашем народу није потребна и не жуди за безбедносном посебношћу у оквиру ЕУ и NATO поретка. Нашем народу је потребна слобода у њеном потпуном значењу и опредмећењу". Тако је!

Видра's picture
Видра 08:13 21.11.2016.

 • +0
Voting is closed.

Удаљили сте се од теме и почели свађице , типична Србска мана неслога и нетолеранција другог мишљења. Да се вратимо овом мамлазу од премијера тј издајнику који и даље кормиларом и измишља препаде и атентате да би народ довео на неке друге воде а сакрио своја даља шуровања са Западом и На то-м!

Видра's picture
Видра 13:20 21.11.2016.

 • +0
Voting is closed.

Удаљили сте се од теме и почели свађице , типична Србска мана неслога и нетолеранција другог мишљења. Да се вратимо овом мамлазу од премијера тј издајнику који и даље кормилари и измишља препаде и атентате да би народ довео на неке друге воде а сакрио своја даља шуровања са Западом и На то-м!

Додај коментар