Ученици из Србије на хемијској олимпијади освојили сребрну и три бронзане медаље

ПРИПРЕМАЛИ ИХ ФАКУЛТЕТСКИ ПРОФЕСОРИ ДУШАН СЛАДИЋ И НИК РАДУЛОВИЋ

        УЧЕНИЦИ из Србије освојили су четири медаље на Међународној хемијској олимпијади која је одржана на Тајланду од 6. до 15. јула.

        Ученик београдске Математичке гимназије Дамјан Чубраковић освојио је сребрну медаљу, док су бронзане медаље освојили ученик сомборске гимназије „Вељко Петровић“ Андреј Кукурузар, Андреј Ковачевић из Ужичке гимназије и Анамарија Николетић из Математичке гимназије у Београду.

        Како је саопштено, они су са менторима из Српског хемијског друштва, професором Душаном Сладићем са Хемијског факултета у Београду и професором Ником Радуловићем са ПМФ-а у Нишу, учествовали на најпрестижнијем такмичењу средњошколаца из хемије, захваљујући подршци КПМГ Београд, који је за све обезбедио авионске карте за такмичења, котизације и пратеће трошкове.

        Припреме ових средњошколаца за олимпијаду трајале су две недеље, а ученици су се седам дана припремали на Хемијском факултету у Београду код професора Сладића, а седам дана на Природно-математичком факултету у Нишу, на департману за хемију, код професора Радуловића.

        Српски гимназијалци су и прошле године на олимпијади освојили четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари