Сви на референдум против коначног етничког чишћења

АПЕЛ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

  • СНВ КиМ позвало све општине са Косова и Метохије које делују у оквиру институција Србије да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о насилном наметању институција тзв. Републике Косово

          КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) – Српско национално веће (СНВ) Косова и Метохије саопштило је да укидање институција Србије у покрајини и наметање институција Приштине има за циљ да се изврши коначно етничко чишћење Срба и позвало општине да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о насилном наметању институција такозване Републике Косово.

          СНВ Косова и Метохије позвало истовремено је све општине са Косова и Метохије које делују у оквиру институција Србије да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о насилном наметању институција тзв Републике Косово.

          Веће је позвало све институције Србије да подрже референдум и дају пун допринос у његовој организацији и помогну у организацији и спровођењу одговарајућег начина изјашњавања Срба.

          У случају да неке од општина са Косова и Метохије не организују или нису у могућности да организују референдум, СНВ је позивало Србе да гласају у најближој општини.

          СНВ је такође позвало Србе који су рођени на Косову и Метохији да се изјасне на реферндуму без обзира где се налазе, у домовини или дијаспори. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари