СВЕ СПРЕМНО: Четири српска референдума у једном

БИРАЧКИ СПИСКОВИ АЖУРИРАНИ, ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋИ СЕ ШТАМПАЈУ

        ЗВЕЧАН, (ФоНет) - Све припреме за одржавање референдума у етири општине на северу Косова и Метохије 14. и 15. фебруара приводе се крају, изјавио је члан општинске комисије за спровођење референдума у Звечану Љубомир Радовић.

        Он је за ТВ Мост рекао да су комисије у општинама почеле да раде, да ће гласачки материјал биати одштампан до сутра и да су општинске управе ажурирале бирачке спискове и обављају друге техничке послове.

        Према његовим речима, реч је „о четири референдума у четири северне општине, али су питање, процедура и прописи исти“.

        Радовић је изјавио и да се на овом референдуму и Албанцима пружа могућност да се, одговорима „да“ или „не“ изјасне о косовским институцијама.

        „Највећи број листића биће штампан на српском језику ћирилицом, а општинске комисије треба да одреде колико ће листића бити штампано и на албанском језику. О регуларности гласања бринуће комисије, а позвани су домаћи и страни посматрачи“, рекао је Радовић.

        Гласање на 82 гласачка места у четири општине на северу Косова, у којима право гласа има 35.500 бирача, организоваће се по школама, где се до сада обично гласало на изборима, преноси КиМ радио.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари